Super trikovi

Profesionalni tretman izbjeljivanja zuba može biti jako skup, a svi želimo da imamo bijele zube i lijep osmijeh. Zato vam otkrivamo nekoliko super trikova pomoću kojih ćete doći do nevjerovatnih rezultata.

Ukoliko ste ljubitelj kafe, čaja, crnog vina, cigareta ili pak jakih začina onda nema dileme šta je promijenilo vašu boju zuba. Sigurno želite da vratite prirodnu boju vaših zuba, zato vam i nudimo sljedeće savjete, ali za početak razmislite o tome da promijenite i iznad opisane ružne navike.
1. Sami napravite smjesu za bjeljenje zuba
Kašičicu sode bikarbone pomiješajte sa malo soli i nekoliko kapi jabukovog sirća. Ova smjesa će se zapijeniti. Nanesite je na četkicu za zube i operate zube na uobičajen način, isperite, a zatim opet operate zube ali ovog puta na četkicu nanesite pastu. Ovo praktikujte jednom sedmično, i nakon nekoliko sedmica počećete da primijećujete razliku.
2. Što češće ispirajte usta
Kad god možete ispirajte usta vodom. Ne samo da ćete se tako riješiti hrane koja se sakrila među zubima, nego ćete i spriječiti stvaranje pigmentacije na zubima.
Bilo bi dobro da uvijek imate vodu za ispiranje usta sa fluorom. Tako ćete očistiti zube, ali i riješiti problem zadaha nakon jela.
3. Hranite se zdravo
Pod time se podrazumijeva da jedete dosta svježeg voća i povrća, oni ne samo da će poboljšati vaše zdravlje nego će i uništiti bakterije koje napadaju vaše zube, i tako ćete spriječiti da vaši zubi promijene boju.
Postoji i metoda sa jagodama. Jagode sadrže enzime koji su savršeni za izbjeljivanje zuba. Nekoliko minuta zube trljajte cijelom ili zgnječenom jagodom. Nakon toga zube operate pastom.
Unutrašnja strana kore od pomorandže je kao i jagode prepuna sastojaka koji izbjeljuju zube. Koru trljajte u zube, a zatim ih operate pastom.
4. Trik s ružem za usne
Ovaj trik je jako star ali zaista pomaže. Ruževi koji jarke boje kao što su crvena, bordo, boja šljive ili ružičasti su najbolji kako bi postigli efekat kontrasta koji će učiniti vaše zube bijelim. Ruževi narandžaste nijanse vam neće pomoći jer će još više istaći vaše žute zube.
5. Žvakaće gume kao prva pomoć
Kad vam četkica za zube ili vodica za ispiranje usta nisu pri ruci, žvačite žvakaće gume s ksilitolom, zaslađivačem koji zamijenjuje šećer. Čak i u vrlo malim količinama, ksilitol uništava bakterije koje se stvaraju u usnoj šupljini, piše “B92“…