Limun sadrži jedinjenja koja posvjetljuju kožu

Limun, voćka koju većina nas voli samo kad smo na dijeti, pa počnemo da vjerujemo da će nam limunada bez šećera zapravo istopiti masne naslage.

Ko bi rekao da će baš ta voćka da bude vaš najbolji saveznik za savršenu kožu?
Nije tajna da limun sadrži jedinjenja koja posvjetljuju kožu, pa je tako limunov sok savršena stvar za djevojke koje se bore sa tamnim flekama, pjegama i hiperpigmentacijama od sunca. Ali, to nije jedina stvar za koju je limunov sok dobar, kada je o koži riječ.
Glavni aktivni sastojak limunovog soka je L-askorbinska kiselina. Ovaj sastojak ima snažno antioksidativno dejstvo, pišu 24sata.rs, koje ne samo da čisti kožu već pomaže i u zarastanju ožiljaka. Uz to, limun je dobar i u borbi protiv bakterija i vrši laganu eksfolijaciju gornjih slojeva kože. Zvuči savršeno, zar ne?
Upravo toga se dosjetila i jedna Jutjuberka, koja je riješila da isproba recept sa limunom i šećerom za eksfolijaciju (piling) kože. Ona je presjekla jedan limun na pola, umočila ga u šećer i time istrljala lice! Ne samo da ćete na ovaj način otkloniti sve izumrle ćelije s površine kože (jer je šećer prilično abrazivan) već ćete i dezinfikovati kožu i ublažiti pjege!
Ovaj tretman, iako možda na prvi pogled djeluje čudno, zapravo je jako efikasan i trebalo bi da ga ponavljate jednom do dva puta sedmično. Samo pudite pažljivi - oči moraju da vam budu zatvorene.