Izaberite svoj favorit među budućim ljetnim trendovima

Proljeće je doba kada sa uživanjem isprobavamo nove trendove i planiramo šta ćemo nositi tokom ljetnjih mjeseci. Beauty znalci već preporučuju neke od vodećih trendova u svijetu ljepote i predviđaju da je pred nama uzbudljiva sezona. U nastavku, izaberite svoj favorit među budućim ljetnim trendovima…

Ofarban korijen kose
Glavni proljetni trend, kada je o kosi riječ, nastaviće da dominira i tokom ljeta. Ukoliko niste dovoljno hrabri da svoj korijen ofarbate u neki od pastelnih tonova, birajte zemljane nijanse ili sve nijanse plave koje dosežu čak do izblajhane.
Crvena kosa
Ukoliko ste se uvijek pitali kako biste izgledali sa crvenom kosom, sada je pravo vrijeme da to saznate! Spektar nijansi je veliki i možete birati između strawberry tona do svih boja koje naginju ka narandžastoj. Ljetni dani pravo su vrijeme da kosu obojite u svjetliju nijansu, ali vodite računa i o tome da je crvena boja zahtjevna za održavanje.
Sjajna koža
Ten sa mat efektom više nije u modi – ovog ljeta vaša koža treba da se sija! Ne štedite na upotrebi hajlajtera i pomoću odgovarajuće četkice naglasite dijelove iznad jagodične kosti, nos i čelo. Na ovaj način svom licu podarićete definisan oblik, bez upotrebe mnoštva make-up proizvoda.
Pink usne
Pitate se kakav će se make-up najbolje uklapati uz sjajan ten? Odgovor je – pink mat usne! One će najbolje doći do izražaja uz malo hajlajtera na licu, maskare na očima i kovrdžavu kosu. Bićete spremne za svaki ljetni party!
Dugačke ravne šiške
Iako su u prethodnom periodu kovrdže i talasi u kosi bili veliki hit, na scenu stupa ravna kosa, sa akcentom na dugačke šiške koje dosežu gotovo preko obrva. Ukoliko su na snazi velike vrućine, ne brinite – samo ih zakačite šnalicom ili podignite pomoću rajfa ili trake za kosu.