Male preinake u odijevanju i šminkanju mogu učiniti čuda za vaš izgled. Pročitajte što trebate učiniti kako biste 'skinuli' 10 godina u tren oka.

Koristite primer (bazu za make-up)
Žene često čine grešku kad nanesu veliku količinu dekorativne kozmetike nadajući se da će izgledati mlađe. Ustvari, sve što postignu jest da izgledaju starije, te je važno znati da ako želite izgledati mlađe trebate kupiti bazu u boji. Nanesite je na obraze i čelo, na opušteni dio kože, kako bi djelovala zategnutije.
Nanesite korektor ispod očiju
Jedan od razloga zašto izgledate starije jest zbog onih tamnih kolutova koji s godinama postaju sve više i više istaknuti. Korektor će pomoći da se prikriju podočnjaci i ožiljci, no pripazite da ne pretjerate s korektorom kako bi izbjegli promjenu u boji područja oko očiju i ostatka lica.
Odaberite odjeću s obzirom na tjelesnu građu
Neće vas pomladiti samo lice, nego i odjeća. Mnoge žene prestanu obraćati pozornost na odjeću koju nose godinama i zbog koje izgledaju starije. Zato često nosimo odjeću u kojoj se osjećamo udobno i u kojoj smo samouvjereni, no koja je previše formalna.
Riješite se dlačica s lica
Iako depiliranje nije najugodnija stvar na svijetu, čisto lice, bez ikakvih vidljivih suvišnih dlačica djeluje nekoliko godina mlađe. Izdepilirajte voskom nausnicu, sredite obrve i 'potamanite' one čudne dlačice na obrazima, pa će vaše lice djelovati glatko i mladoliko.
Promijenite frizuru
Možda ste s današnjom frizurom nekoć djelovali mladoliko, no danas je to čista iluzija. No novu iluziju možete stvoriti tako što ćete promijeniti frizuru i pokušati nešto sasvim drugačije.
Isprobajte korzet
Savršena stvar za žene u godinama, ali i one mlađe koje se samo žele utegnuti, su korzeti, zahvaljujući kojima ćete isto djelovati mlađe.
Koristite maske za lice
Ako želite s lica skinuti deset godina, a nemate volje ni želje pritom koristiti hrpu šminke, sve što trebate jest redovito koristiti masku za lice. Prije nego nanesete masku, svakako napravite piling lica kako bi otvorili pore i zatim ih nahranili.
Koristite sjetliju nijansu ruža za usne
Tamne usne će samo ukazati na problematične dijelove lica. Pastelne, mat i svijetle nijanse su apsolutni 'must-have' proizvodi ako želite izgledati mladoliko.
Smijte se
Posljednji ali ne i najmanje važan na listi je smijeh. Snaga smijeha je izuzetno podcijenjena od strane mnogih žena. Nasmiješeno lice, bar desetak minuta, odmah će vas pomladiti.