Dok spavate i noću punite baterije, prilika je to da učinite nešto i za zdravlje i ljepotu svoje kose. Evo četiri jednostavna savjeta koji će vam pomoći da budete zadovoljni svojom kosom kad se ujutro probudite

1. Pamučne jastučnice su dobre, no svilena jastučnica još je bolja za kosu, jer manje oštećuje folikule kose noću dok se okrećete s glavom punom snova po jastuku. Svilena jastučnica ili svilena marama omotana oko kose noću, očuvat će vašu kosu u boljem stanju i ujutro neće biti neugodnih iznenađenja u ogledalu.
2. Prije spavanja ne preporučuje se vezati kosu u rep, jer tako možete slomiti vlasi. No, ukoliko vam kosa jako smeta i ne možete bez vezanja, onda radije koristite platnene gumice ili kosu zavežite maramom, nego obične gumice za kosu.
3. Tople ljetne dane iskoristite za pranje kose navečer. Otiđite na spavanje s vlažnom kosom i pustite je da se prirodno osuši do jutra – tako će kosa biti bujnija i mekša. Želite li savršenu ljetnu frizuru – prije spavanja labavo ispletite kosu u riblju kost, a možete i ne morate prije toga na kosu dodati malo gela. Ujutro ćete imati lagane valove na kosi.
4. Prije spavanja nanesite na vrhove kose malu količinu hranjivog ulja. Možete kupiti posebno ulje za kosu u drogerijama, ali koristiti i neko obično zdravo ulje, kao što je maslinovo ili bademovo ulje (ili njihovu kombinaciju). Vrhovi kose uvijek su suši od korijena, pa će ih malo hidratacije prije spavanja učiniti mekšim i sjajnim.