Prosječna cijena organizacije jednog britanskog vjenčanja je oko 10 hiljada funti, ali tome se u posljednje vrijeme mora pribrojiti i cifra koju mladenke potroše za uljepšavanje kako bi zablistale na najvažniji dan u životu, piše Daily Mail.

Istraživanje provedeno na pet hiljada mladenki upozorilo je na porast trenda plastičnih operacija. "Bridalplasty" pruža mogućnost mladenkama da koriguju sitne nesavršenosti koje bi se mogle vidjeti na fotografijama. Mnoge se opravdavaju ulaganjem u budućnost, dok druge žele "nabildati" samopouzdanje.

"Žene na veliki dan žele izgledati savršeno, a tome je pridonijela Kate Middleton koja je na svom vjenčanju jednostavno zabljesnula", izjavila je stručnjakinja za vjenčanja Kate Thompson.

Najpopularnije estetske operacije su liposukcija, koja je porasla za 11 posto u odnosu na prošlu godinu, te povećanje grudi koje je poraslo za osam posto.

Kod nehirurških tretmana najpopularnije je lasersko uklanjanje dlačica, ali i mikrodermoabrazija i botoks.

Popularno je izbjeljivanje zuba i navlake koje je stavilo njih 51 posto. Navlaka za zub u prosjeku stoji koliko i vjenčanica. Botoks je uzeo maha pa ga je svaka deseta djevojka ubrizgala u lice, a jednak broj ih je odlučilo povećati grudi.