Osim prema tenu, ruž se bira i prema poruci koju muškarci čitaju s usana, jarki retrocrveni ruž za njih je otvoren poziv, a ružičasti im miriše na avanturu.

U više od tri miliona raznih boja i nijansi ruževa za usne u odabiru pravog najbolji vodič je ten. Ako imate nježan i svijetao ten, izbjegavajte tamne, čokoladne te burgundac crvene nijanse ruževa. Prednost dajte nijansama breskve i sjajilima diskretnih, prirodnih boja uz koje usne djeluju nježno, kao da nisu našminkane. Za glamurozan izgled eksperimentirajte s nijansama crvenih ruževa.

Tamnopute žene su prave sretnice jer im pristaju sve nijanse ruževa. Ipak, izbjegavajte mliječne, kredaste boje koje su uz tamnu put suviše kontrastne. Poigrajte se narančastim te nijansama koralja, a sjajilom istaknite punoću usana. Pri odabiru savršenog ruža imajte na umu i da bojom ruža šaljete i određenu poruku pripadnicima suprotnog spola. Muškarci boju ruža na usnama tumače na svoj način.
Mali rječnik makeupa

Muškarci boju ruža tumače na svoj način. Jarki retrocrveni ruž za njih je otvoren poziv, a ružičasti im miriše na avanturu. Posebno intrigantne su im žene na čijim je usnama tamni ljubičasti ili zagasitocrveni ruž. Žene sa svijetlonarančastim ružem doživljavaju kao duhovite, zabavne i sigurne u sebe. Nježni i neutralni ruževi ih uznemiravaju jer im lice žene izgleda mrtvački ili promrzlo.