Uredne i lijepe ruke san su svake žene. S obzirom da većina za manikuru teško izdvaja vrijeme i novac, kada dotjerate svoje nokte i ruke do savršenstva učinite sve kako bi takvi i ostali čim dulje. Donosimo 4 najgora neprijatelja manikure.

Sušilica rublja
Ako mislite da čisto rublje i posuđe ne može naštetiti vašem laku za nokte varate se. Izbjegavajte vađenje čistog rublja ili posuđa iz sušilice i perilice odmah nakon sušenja jer visoka temperatura može oštetiti lak na noktima. Pričekajte barem 20 minuta nakon završetka programa.

Sredstva za čišćenje
Agresivna sredstva za čišćenje najveći su neprijatelj vaših noktiju, ali i ruku. Agresivne kemikalije isušuju kožu,uništavaju nkte i izazivaju zanoktice, a lijepi sjajni lak na vašim noktima pretvaraju u isušenu masu. Prilikom čišćenja obavezno koristite gumene rukavice.

Piling za lice i tijelo
Iako je piling prijeko potreban koži jer uklanja mrtve stanice što ju čini mekom i svježom, na žalost sličan učinak ima i na lak na vašim urednim noktima.

Trljanjem će sitna zrnca oštetiti lak posebno na rubovima noktiju. Ako ste došli friško s manikure prije korištenja pilinga ne zaboravite staviti gumene rukavice.

Kreme za samotamnjenje
Umjetni ten puno je zdraviji za kožu od solarija i sunčanja, ali je zato veliki neprijatelj vaših noktiju. Pigment koji će vašu kožu učiniti preplanulom ostaje na rubovima noktiju i stvara žućkasti sloj koji ne izgleda nimalo primamljivo.

I u ovoj situaciji će vam dobro doći rukavice, no ako mislite da nećete uspjeti ravnomjerno nanijeti kremu, nakon nanošenja kreme dobro operite ruke sapunom i to nekoliko puta trljajući kožicu oko i ispod noktiju.