Baš kao i vašoj koži, i vašim noktima potrebna je njega i hidratacija. Gubitak vlažnosti umanjit će elastičnost noktiju, što će uzrokovati pucanje, ljuštenje i listanje. Želite li imati lijepe i njegovane ruke i nokte pridržavajte se ovih 5 jednostavnih pravila.

1. Prehrana
U prehranu unesite dovoljno vitamina i minerala posebno sumpora (luk, češnjak, mahunarke)  biotina (gljive, mrkva, banana) i kalcija (grah, sir, suhe smokve). Postoje i dodaci prehrani koji sadrže vitamine i minerale potrebne organizmu, pa tako i vašim noktima.

2. Loše navike
Grickanje noktiju ružna je i loša navika kako za vaše zdravlje tako i za vaše nokte. No i guljenja starih slojeva laka šteti noktima. Želite li imati lijepe nokte  kontrolirajte svoje ponašanje.

3. Zaštita
Prilikom obavljanja kućanskih poslova zaštitite vaše ruke. Ne zaboravite staviti gumene rukavice kako vam hemikalije ne bi oštetile kožu i nokte.

4. Njega
Ne zaboravite na njegu kožice oko noktiju. U posudicu ulijte bademovog ili maslinovog ulja i namačite nokte nekoliko minuta, a zatim blazinicom natopljenom uljem masirajte nokte i vrhove prstiju.

5. Proizvodi
Odstranjivači laka za nokte najčešće sadrže sastojke poput formaldehida, toluena i acetona koji isušuju nokte. Radije odaberite uljni odstranjivač laka bez acetona.