Kamilica je jedan od najvažnijih predstavnika ljekovitog bilja, prisutna je u našim kuhinjskim ormarićima, no jeste li upoznati sa svim njezinim čarima? Ova mirišljiva biljka može utjecati i na vaš dobar izgled, ali i dobro raspoloženje. Donosimo vam nekoliko jednostavnih i učinkovitih prijedloga.

Čaj od kamilice

Čudotvorni napitak koji ublažava razne vrste upala, ujedno djeluje kao antiseptik. Smirujući učinak ima na nadražen želudac, tijelo i duh, nakon stresnog i napornog dana te pomaže kod nesanice i menstrualnih bolova. Ako ste razdražljivi, nervozni ili čak potišteni, ovo je biljka koja će vam pomoći. Iskoristite li ovaj čaj kao umirujuće obloge za oči i podočnjake, rezultat je svježiji i odmorniji izgled.

Kupka s eteričnim uljem kamilice

Blagog i ugodnog mirisa, eterično ulje kamilice smiruje um i opušta tijelo. Pripremite si kupku s desetak kapi ulja i malo meda te uživajte u relaksirajućem učinku. Kupka će umiriti vašu iritiranu, upaljenu kožu, slonu alergijama. A suhu kožu će učinit mekšom i podatnijom. Upravo iz tih, i još mnogih drugih razloga ovo eterično ulje ujedno je jedno od najčešće korištenih.

Inhaliranje

Isto tako, nekoliko kapi ulja od kamilice možete iskoristiti i za inhaliranje kako bi ublažili glavobolju ili zubobolju. Ili jednostavnije, stavite par kapi ulja na maramicu i udišite par minuta.   

Masaža

Ovo ulje možete koristiti i za masažu upaljenih mišića i zglobova. Na taj način pojačavate terapeutski učinak te njenim blagim, nježnim mirisom postižete sklad tijela i uma.