To što imaš nekoliko kilograma viška, ne znači da se moraš pozdraviti s dobrim stilom, iz ormara iščupati staru narodnu nošnju ili navući na sebe preširoku trenirku. Uz osmijeh u svakoj kombinaciji možeš izgledati dobro, a uz naše savjete, pozitivan stav i vedar duh možeš izgledati i vitkije.

Kroj i dizajn

Ljudsko oko prati linije, a njihova  funkcija je smanjivanje ili povećavanje. Stoga, ako želiš izgledati mršavije, biraj odjeću ravnih linija i jednostavnih krojeva. Klasična crna haljina  ravnog kroja bolje će ti stajati od one širokog kroja. Poželjno je nositi majice s V izrezom, a svakako izbjegavaj dolčevite i pretjerano zatvorene majice. Također, umjesto kratkih sakoića biraj nešto duže, bez pretjeranih dodataka. "Dosadu" na njima možeš razbiti brošem ili zanimljivim gumbima.

Pronađi svoj stil

Promotri koji ti stil najbolje pristaje. Razgovaraj s frendicom, mamom ili bratom. Neka izdvoje pet komada odjeće koji ti najbolje stoje. Oni koji se poklope, tvoja su vodilja ka dobrom stilu.

Boje

Kada biraš odjeću, pazi na to da ona bude u skladu s tvojim licem. Ukoliko ti je cilj izgledati vitko, biraj tamne boje, jer one vizualno sužuju figuru, ali nikako se nemoj ograničiti samo na crnu. Pokušaj odjenuti tamnosivu, maslinastozelenu,smeđu ili tamniju nijansu crvene boje. Da ne bi izgledala premračno,  kombiniraj je sa življom bojom marame ili šala.

Kupuj odjeću svoje veličine

Premala odjeća može te stisnuti i pokazati neželjene naslage, a preširoka odjeća može te još više proširiti. Zbog toga je najbolje nositi odjeću koja pristaje uz tvoje tijelo. Svakako prije kupnje isprobajsvaki komad i kupi samo ako si zadovoljna odrazom u ogledalu.

Prikrij nedostatke

Ako imaš naglašen trbuh, zaboravi na uske veste ili tunike. Odjeni neku lepršavu tuniku ili majicu. Ukoliko imaš malo jače noge, prikrij ih dobrim balonerom i malo dužim krojem suknje. Pažnju s nogu prebaci na struk intrigantnim remenom.

I ono što je ispod je bitno

Ukoliko ti je cilj izgledati mršavije, svakako obuci dobar, čvrst i odgovarajući  grudnjak. Osim toga, pokušaj nositi dublje i čvršće bokserice, a bilo bi dobro kada bi uz sve to imala i usku potkošulju. Sada je moguće pronaći i dobre, ali ugodne steznike u kojima se ne moraš preznojiti da bi izgledala mršavije.

Visoke pete

Visoke pete izdužiti će tvoje tijelo i učiniti ga mršavijim. Ovaj savjet osobito je koristan za sve djevojke koje imaju jače noge, jer će ih cipelice na petu izdužiti. Osim toga, pete će tvoju guzu učiniti podignutom, a tebe natjerati da pripaziš na držanje.

Dobre traperice


Čuvaj se traperica lošeg kroja koje mogu potpuno upropastiti svačiji izgled. Ako se tvoje traperice nabiru na strateškim zonama: guza, bokovi i noge, imaš krivi model koji ti loše stoji. Malo punijim djevojkama savjetujemo jednostavne, tamnije traperice bez pretjeranih dodataka.

Dodaci


Ako želiš izgledati vitkije, modni dodaci su tvoj najveći saveznik. Njima istakni one dijelove tijela na koje si ponosna. Lijepe naušnice neka istaknu tvoje lice, dobra torba neka odvuče pažnju s prevelike guze, a zanimljiva ogrlica neka izbaci trbuh iz prvog plana.