Na crvenom tepihu ovogodišnje dodjele Brit nagrada prodefilirala je crème de la crème glazbenog svijeta, pa su se dame posebno potrudile svojim pojavama ostaviti što jači dojam. No, tko je uspio oduševiti svojom pojavom, a tko tek zapanjiti?

Ovo je zasigurno jedna od rijetkih prilika kada pjevačicu Pixie Lott možemo vidjeti u seksipilnom izdanju. Jako strukirana crna korzet haljina bez naramenica dužine do poda s potpisom Dolce & Gabbana bila je pun pogodak na koji se nadovezao crveni karmin na usnama i odlično iskombinirana frizura skupljena u punđu, dok je naglasak stavljen na uvijene šiške. Genijalno!

Na primjeru televizijske voditeljice Caroline Flack, možete primijetiti kako sjajno odabrani modni dodaci itekako mogu 'podići' vaš izgled od prosječnog do fenomenalno inovativnog. Nema ništa posebno u njenom odjelcu s kratkim pantalonicama i bijelom košuljom, ali odabirom ove odlične ogrlice i još bolje, clutch torbice svijetlih i upečatljivih boja te nude platformi, Caroline je zaslužila svoje mjesto na tabeli najbolje odjevenih dama ove dodjele.

Ako želite biti u centru pozornosti, tada je za svečana događanja najbolje izabrati crvenu haljinu, a toga je evidentno itekako svjesna nova mlada glazbena nada Lana Del Rey. Haljina s potpisom Vivienne Westwood manje je izazovna od one koju je nosila Jessie J, no to ne znači da nije privlačila pažnju. Opuštena kosa i minimalna doza nakita pustili su da haljina odradi svoje.

Nikako nemojte očekivati da ćete Adele na crvenom tepihu uskoro vidjeti u nečem avangardnom. Ona zna da su klasični holivudski stilovi, poput ove crne Burberry haljine s prozirnim rukavima, za nju najbolji izbor i ona ih se itekako pridržava, što je pohvalno.

Deset godina nakon svog najvećeg nastupa na ovoj dodjeli nagrada, na crvenom se tepihu pojavila i australska pop-ikona Kylie Minogue, koja je još jednom oduševila svojom pojavom, ovoga puta u sjajnoj plavoj haljini s potpisom Yves Saint Laurenta, koju je iskombinirala s upečatljivim srebrnim naušnicama i plavim kamenčićima koju su se odlično slagali uz haljinu.

Kada je riječ o modi, naravno da treba razmišljati izvan okvira. Uostalom, iz toga potječe sva kreativnosti i noviteti u trendovima koje tako slijepo slijedimo. No, savršeni primjer onoga što se dogodi kada se previše odmaknete od svog cilja je pojava Florence Welch u ovoj kreaciji Alexandera McQueena, zbog koje se doima kao da je pjevačica slučajno upala u gnijezdo plamenaca i jedva izvukla živu glavu.

Ako namjeravate nositi providnu haljinu, koja više toga otkriva nego pokriva, prvo se 'oboružajte' velikim količinama samopouzdanja, kao što je to zasigurno bilo potrebno Jessie J koja se na crvenom tepihu pojavila u crvenoj prozirnoj haljini ispod koje je nosila tek gaćice iste boje, a koja je pokrivala strateške dijelove tijela. Kao da to nije bilo dovoljno ekstravagancije za jedno pojavljivanje, Jessie si je natapirala kosu do epskih razmjera, a nije se štedjela ni pri šminkanju.

Uza sve ovo, još je odabrala i glomazne viseće naušnice koje su osjetno odskakale od sveukupnog izgleda, a sami prosudite je li ovim odabirom i izgledom uspjela oduševiti ili samo zaprepastiti.

Još jedan upitan odabir onaj je pjevačice Rihanne, koja se pojavila u elegantnoj, zlatnoj Givenchy haljini, koju je iskombinirala s dugim, smeđim kožnim rukavicama i brončanim štiklama koje su se savršeno slagale uz haljinu. Ovoga je puta preskočila nakit, pa je izgled upotpunila tek jednostavnom frizurom, plavo ofarbanom kosom skupljenom u rep i spuštenim šiškama.