Želite da vaša kosa postane sjajna i izgleda kao s reklame za šampon? Donosimo nekoliko trikova iz kućne radinosti za njegovanu kosu.

Koktel za borbu protiv prhuti

Prhut može uzrokovati veliku štetu na kosi i vlasištu. Vrijeme je da riješite taj problem. Pripremite jednostavnu smjesu od čajne kašikice senfa i kokosovog ulja, te smjesu umasirajte u tjeme. Ostavite pet do šest minuta i zatim isperite kosu mlakom vodom i šamponom. Ponavljajte barem dva puta tjedno, dok ne vidite rezultate.

Ružmarin za masnu kosu

Koristite ga i riješit ćete se masne kose, savjetuju na stranici becomegorgeous.com. U šerpu ulijte tri šalice tople vode i dodajte malu količinu ružmarina. Kuhajte pet do šest minuta. Procijedite, te potom kosu operite šamponom i isperite vodom u kojoj je bio ružmarin. Postupak ponavljajte najmanje dva puta nedeljno, dok ne vidite pozitivne rezultate.

Med za sjajnu kosu


Ovo je odličan recept ako želite glatku i sjajnu kosu. Ulijte tri šalice tople vode u zdjelu i dodajte čajnu kašiku meda. Ostavite nekoliko sekundi, dok se med ne otopi, te zatim tekućinom operite kosu. Ispiranje nije potrebno, kažu stručnjaci.