Svaka bi žena voljela manje stresa, a tri od četiri žene kažu kako bi im bilo dovoljno samo 5 minuta dnevno koje bi mogle posvetiti samo sebi. Opusti se i napuni baterije sa ovim jednostavnim ritualima.

Sjajna već ujutro

Umjesto da posegneš za kavom čim se probudiš ujutro, posegni za nožnim prstima. Istezanje opušta tvoje mišiće, a krv koja ti ode u obraze dati će ti prekrasan rumeni sjaj. Kasnije, kada naneseš kremu na lice, pritisni kosti iznad obrva, sljepoočnice i područje ispod obraza kako bi eliminirala napuhnutost lica.

Razgibaj se prije teškog zadatka

Prije nego što kreneš obavljati zadatak koji će te fizički i psihički iscrpiti, uzmi pauzu. Sagni se, uhvati gležnjeve i razgibaj se. Krv će ti otići u mozak i moći ćeš brže obaviti što trebaš, a uz to će ti lice djelovati svježije.

Citrusom do sreće

Za vrijeme popodnevne pauze, uzmi kapljicu citrusova ulja i izmasiraj ušne resice. Istraživanja pokazuju kako masaža ušnih resica pospješuje lučenje endorfina, a citrus razbuđuje.

Opusti se prije spavanja

Prije odlaska u krevet skuhaj čaj od kamilice i stavi dvije vrećice. Čaj popij, a vrećice stavi na oči i prekrij maskom za spavanje. Drži tako 10 minuta, pa isperi. Oči će biti opuštene, a kamilica će ti pomoći da lakše zaspiš.