Retro izdanja se na sve moguće načine vraćaju na modnu scenu, a među njih su se savršeno uklopila pokrivala za glavu, tačnije, šeširi. Dok su se preko ljeta furali slamnati, panama šeširi, svih boja i veličina, u zadnje vrijeme najpopularniji su oni širokih oboda, od filca, a i sasvim se dobro uklapaju u ovo sivo zimsko razdoblje.

Prvi se šešir s obodom zvao pestasos i nastao je u Grčkoj. Osamdesetih godina su šeširi bila prava senzacija, njime su dame pokazivale svoj socijalni status tako što su svoja pokrivala za glavu mijenjale i po nekoliko puta dnevno, no devedesetih su se oni već duboko uvukli među društvo.

Philip Treacy je jedan od najvećih svjetskih dizajnera šešira koji kreira za Lady GaGu, Sarah Jessicu Parker, ali i za Kate Middleton i ostale pripadnice kraljevske obitelji. Njegove su kreacije glavni odabir  kraljicama ekstravagantnog stila, a najpredanija muza mu je bila ikona stila i urednica Tatlera, Isabella Blow. Ovaj se dvojac istaknuo s povećom dramatičnosti - Philip sa idejama, a Isabella je s velikim guštom nosila njegove najluđe kreacije poput jedrenjaka, jastoga i raznih drugih instalacija. Ključni sastojak njegovog stila oduvijek je bila ta posebna dramatičnost kojoj je cilj bio privući pozornost i biti što različitiji od ostalih.

Ako ste još uvijek jedna od onih koje nemaju nijedan šešir, krenite u potragu za svojim primjerkom šeširića po vašem vlastitom ukusu!