Na doček Nove godine svi želimo izgledati najbolje što možemo, no nesretan izbor odjeće može nam odmoći u tom planu i natjerati nas da cijele večeri mislimo o "stvarima koje ispadaju iz haljine" ili nogama koje se previše vide zbog suknje koja nije primjerena za našu građu pa se stalno povlači prema gore... Upravo zbog toga, važno je da odabereš svoj outfit prema tipu svoje građe i tako zablistaš u punom sjaju. Donosimo nekoliko prijedloga za novogodišnje outfite prema tipovima građe.

Pri odabiru odjeće za najluđu noć, pazi da poštuješ sljedećih pet pravila:

1. U outfitu koji odabereš moraš se osjećati udobno

2. Odjeća ti ne smije biti broj premala ili prevelika

3. Pazi da si obučena primjereno za mjesto na kojem ćeš slaviti

4. Odjećom i šminkom istakni svoje vrline

5. Malim trikovima prikrij svoje nedostatke


Outfit za "Jabuka građu"

Ako imaš "Jabuka građu", znači da su tvoje noge vitke, a gornji dio tijela malo puniji. Sretna si jer možeš pokazati lijepe noge u minicama i tajicama, a trbuščić prikriti zgodnom lepršavom tunikom ili majicom. Idealan izbor za tebe su i haljine na preklop i kratke hlačice u kombinaciji sa širokom majicom i zgodnim sakoom, a možeš se odlučiti i za šljokaste ili kožne tajice koje ćeš upotpuniti košuljom muškog kroja ili širom pamučnom majicom sa zakovicama i kožnom jaknicom ili smokingom. S obzirom na to da su tvoje noge vitke, možeš obući gležnjače, cipele s remenčićima, klasične salonke ili martensice. Tvoja modna ikona: Liv Tyler.

Outfit za "Kruška građu"

Tvoj struk je uzak, ruke vitke, a guza i bokovi "malo jači". Ugledaj se na cure poput J.Lo i Beyonce i svoje mane prikaži kao vrline. Vitak gornji dio tijela dozvoljava ti duboko izrezane topove, bodije s izrezima u obliku srca i majice na jedno rame, a male ali čvrste grudi dopuštaju da otkriješ dekolte bez straha da ćeš izgledati vulgarno. Pri izboru donjeg dijela, odluči se na suknje punog kruga ili elegantne hlače - dimije, a na noge obavezno obuci štikle s visokim potpeticama. Tanak struk istakni remenom, a za gornji dio biraj svjetlije nijanse. Ako se odlučiš za suknju ili haljinu koja je uska u bokovima, svakako ispod nje obuci gaćice koje "stišću" bokove i čine ih naizgled vitkijim te prikrivaju celulit. Tvoje modne ikone: J.Lo, Beyonce.

Outfit za "Pješčani sat"

Ti si jedna od rijetkih sretnica koje su blagoslovljene izrazito ženstvenom građom, no i sama znaš da odijevanje za tijelo koje ima bujne grudi i bujnu guzu ponekad može biti prava muka. Najvažnije je pripaziti da ne izgledaš vulgarno, pa nemoj oblačiti i duboki dekolte i minicu u isto vrijeme te izbjegavaj prozirne i rastezljive materijale. Najbolji izbor haljina za tebe su uske haljine do koljena koje imaju samo jednu naramenicu, suknje visokog struka u kombinaciji s košuljama i hlače širokih nogavica koje možeš kombinirati sa ženstvenim bluzama. Tvoja ikona stila: Kim Kardashian.

Outfit za "Dječačku građu"

Premda si možeš dopustiti da odjeneš što god poželiš, ako želiš dodati malo ženstvenosti svojoj figuri, posegni za majicama lađa izreza, minicama s bogatim teksturama i volančićima, te haljinama sa suknjama "na puf". Isto tako, možeš odabrati i seksi haljinu s otvorenim leđima u kojoj nećeš izgledati vulgarno, već seksi u stilu cura koje nose revije za Victoria's Secret. Tvoja ikona stila: Diane Kruger.