Uglavnom je najteže riješiti se ta dva, tri kilograma koji stoje na putu između nas i "savršenstva". Da bi se to postiglo, potrebno je usvojiti neke prehrambene navike zahvaljujući kojima će kazaljka na vagi konačno stati na magičnoj brojci.

Već ste stotinu puta čuli da metabolizam igra ključnu ulogu u topljenju kilograma, a uz nekoliko pametno raspoređenih obroka možete osigurati njegov kvalitetan rad, savjetuje becomegorgeous.com.

Odredite vrijeme za grickalice

Najbolji način da smanjite unos slatkih i slanih grickalica je da odaberete vrijeme u danu kad su vam ovi "prehrambeni grijesi" dopušteni. Konzumacija malih količina sladoleda, čokolade ili čipsa poslije ručka ili večere pomoći će vam da kontrolirate svoju želju za slasticama i ne pretjerate s količinom.

Jedite sjedeći i uživajte u obroku

Oni koji jedu s nogu skloniji su debljanju. Izdvojite vrijeme da na miru pojedete doručak ili ručak. Utvrđeno je da ljudi koji jedu sjedeći jedu sporije i tako olakšavaju posao probavnom sustavu.

Pijte sok od povrća ili vodu prije obroka

Različita pića mogu umanjiti apetit. Voda je jedno od onih zdravih pića koje možete konzumirati prije jela. Također, možete i sami pripremiti sok od različitih vrsta povrća, te tako nahraniti organizam dodatnim vitaminima i mineralima.

Izbjegavajte plastiku

Brojne studije pokazale du da različite plastične posude sadrže sintetičke kemikalije koje se ponašaju poput estrogena. One mogu pridonijeti debljanju i sabotirati proces mršavljenja. Iz prehrane biste trebali izbaciti hranu u konzervama, koje često sadrže te sintetičke kemikalije, pića u plastičnim bocama, kao i meso omotano u plastiku i drugu hranu koju je potrebno prije konzumacije zagrijati u plastičnim posudama.