Nije baš sve u dekolteu, ima nešto i u leđima, pa su haljine koje otkrivaju taj erogeni, zadnji dio ženskog tijela apsolutni hit ove sezone, a taj trend podržale su i mnoge svjetski poznate ljepotice.
Vjerojatno je upravo to bila misao vodilja najpoznatijih svjetskih dizajnera kad su odlučili da najženstveniji trend ove sezone budu upravo - gola leđa.

Ovaj erogeni zadnji dio ženskog tijela inspirirao je kreativce najpoznatijih svjetskih modnih kuća da kreiraju haljine koje su naprijed zatvorene, dok su natrag poprilično otvorene, čime ženstvenost i erotika tijela dolaze do izražaja.

Princip je isti, a sve ostalo su varijacije na temu: važno je pokazati gotovo cijela, graciozna leđa (kao što nam to predlaže Max Mara) ili samo jedan njihov dio (kao što je to slučaj kod glamuroznih ljetnih kreacija Yves Saint Laurenta i Calvina Kleina.



Iako se kombiniranje golih leđa s dubokim dekolteom čini kao primamljiva ideja, u stvarnosti takav izgled stoji zaista rijetkim damama, i to ako imaju sreće 'ubosti' pravu haljinu.

Stoga vam ne preporučujemo kombiniranje modnog krika pokazivanja leđa s drugim vrućim ovosezonskim trendom, nestvarno dubokim dekolteom, koji cijelom svijetu otvara pogled na vaše grudi. Zapamtite, u svemu treba imati mjeru!