Osim kirurgije i botoksa, ima još trikova za bolji izgled, no slavni ih ljubomorno čuvaju za sebe. Zato je to umjesto njih otkrila make-up artistica Lindsey Mills.

 

1. Bijela olovka za oči

 

To je vrlo popularan trik među manekenkama. 'Bijela olovka otvara oči i daje izgled odmornih, prodornih očiju', kaže Lindsey. Kako je nanijeti? Kako biste izbjegli sablastan i postigli svjež izgled, olovku nanesite samo u kutove unutar donje linije trepavica.


2. Satenski jastuci

"Svim klijentima stalno ponavljam da pamuk postaruje." Zašto? One tanke linije od spavanja koje vidite u ogledalu kada se ujutro probudite, u konačnici će postati duboke bore. Satenski ili svileni materijali ne 'gužvaju' lice, ističe Lindsey, a sjajni su i za kosu. Osim ako ne planirate spavati isključivo na leđima, vrijedi svake lipe.

3. Sok od brusnice

Crvenokose zvijezde ispiru kosu ovim sokom kako bi imale ekstra sjajnu kosu, te bogatu i sjajnu boju.


4. Ekstrakt mentola za usnice

Nekoliko vrlo popularnih pjevačica preferira ovaj trik umjesto bolnih injekcija kolagena. Ekstrakt mentola širi krvne žile i tako na prirodan način čini usnice punijima. Jednostavno prstom nanesite kapljicu ekstrakta i uživajte u napućenim usnicama.


5. Izbjeljivanje zubi jagodama

Nekoliko vrhunskih glumica pribjegava ovom triku izbjeljivanja zubi. Miješaju jagode sa sodom bikarbonom (još jedan prirodni izbjeljivač koji se može naći u većini pasti za zube) i četkaju zube pripravkom nekoliko puta tjedno. Pasta će biti pomalo ljepljiva, ali razmišljajte o njoj kao o masci za zube.

6. Špricer za lice

Još jedan trik zahvaljujući kojemu su neki modeli iz 80-ih s godinama izgledali sve bolje – mješavina vode i punomasnog mlijeka. Ovaj sprej, kada se redovito nanosi tijekom dana, zadržava vlagu i daje blistav ten.

7. Maslinovo ulje za vodootpornu maskaru (i za sve ostalo)

Puno antioksidanasa te vitamina A i E, maslinovo ulje je za ljepotu isto što i kriška kruha za sendvič. 'Bez problema skida i najtežu šminku s očiju i kožu ostavlja glatkom poput bebine. Redovitim korištenjem maslinovog ulja za uklanjanje šminke, već nakon tri dana mogli biste se iznenaditi – područje ispod očiju bit će vidljivo hidratizirano, osvježeno i bez tamnih podočnjaka. 'Kronični tamni podočnjaci obično su problem suhe kože.'

8. Limunov sok

Limunov sok je prirodno sredstvo za čišćenje i toner u jednom. Ova trik koriste holivudske zvijezde i modeli, a njime održavaju kožu svježom, čistom i uravnoteženom. Poput svakog drugog skupog tonera – sužava pore, a djeluje i kao piling. Imate sunčane pjegice? Limunov sok pomaže u njihovom izbjeljivanju. Nanesite ga na blazinicu i premažite preko lica na kraju čišćenja.