Rimske i grčke princeze nosile su baš ovakvu obuću, samo od drugih materijala. Bilo da se osjećate kao jedna od njih ili ne, rimljanke su na velika vrata ušle u izloge skoro svih butika, mameći vas svojom jednostavnom formom. U njima možete biti i elegantni i opušteni, a modela ima na pretek, pa birajte.

VESELE BOJE
Ako volite vesele boje, nemojte se ustručavati da obujete i takve sandale, posebno ako ih nosite uz neutralnu odeću. Sandale živahnih boja osvežiće svaku odevnu kombinaciju. Vodite računa pri odabiru, ako se odlučite za obuću sa kaišićima jer oni mogu da vam vizuelno skrate nogu. Ukoliko ste vitki i visoki, duboke rimljanke su savršene za vas. Kombinujte ih uz dugačke i kratke haljine, suknje, pantalone… Mogu biti zanimljiv modni detalji, ali i savršeno rešenje u svakoj prilici.

ZGODNE I ZA POSAO
Ako vam dres kod na poslu nije previše konzervativan, sandale su prava stvar. Vaš stil neće morati da trpi, a i dalje možete uživati u udobnoj obući. Zemljan tonovi su posebno moderni ovog ljeta, pa ćete istovremeno biti u trendu, kao i poslovno ozbiljni.

DUBOKE RIMLJANKE
Duboke rimljanke napravljene su obično od prevrnute ili lakovane kože. Ovi modeli su najpopularniji u braon i bež nijansama, sa sitnim detaljima poput perlica, cvijeća i šljokica. Poluduboka ili duboka obuća ovog leta je pogodak za dnevne i večernje izlaske.