Traper suknje i hlače visokog struka, lepršave košulje, kožni prsluci i dugačke prozračne haljine karakteristični su modni motivi koji su zagospodarili ulicama 70-ih godina prošlog stoljeća.

Ima li boljeg dokaza da se povijest ponavlja od onog koji je upravo sišao s modnih pista? Kolekcija Stelle McCartney za proljeće/ljeto 2010. godine inspirirana je njezinom majkom Lindom, što je i sama birtanska dizajnerica izjavila za Vogue. I doista, mame 70-ih ponovno nas savjetuju kako se nosi smart-casual look.

Urbane curke zasigurno će posegnuti za svijetlim kožnim sakoićima ispod kojih možete nositi svilene ili čipkaste bluzice uz isprane trapke. Cijelu kombinaciju podići ćete tankim kožnim remenom, jednostavnim svilenim šalom, praktičnom smeđom kožnom torbicom i otvorenim platformama od pluta, ultimativnim hitom 70-ih. Srećom, dizajneri zasad nisu posegnuli za klompama, obućom koja je popularnost doživjela krajem ovog desetljeća, i hvala im na tome jer je u njima gotovo nemoguće hodati.

Desetljeće u kojem su se žene napokon izborile za svoje političke i ekonomske slobode, obilježio je i hippie pokret od kojeg su dizajneri za proljetne dane ove sezone posudili lagane haljine maxi dužine, vedrih boja i cvijetnih uzoraka.

Pokoju foru možete posuditi i od 'Stepfordske supruge' Katherine Ross i njenog odabira trapera koji joj stoji kao saliven, plutenih platforma i svilenog šala pažljivo svezanog oko vrata. Slični prijedlozi našli su se u novim kolekcijama D&G, Chloe i već spomenute Stelle McCartney, a mi vam savjetujemo da zavirite i u financijski pristupačniju novu kolekciju Manga.