Dobro je poznato koliko su narandže zdrave zbog visoke količine vitamina C i ostalih nutrijenata koje sadrže… Kada oljuštite narandžu, prvo što uradite je da bacite koru u kantu za smeće. Ovaj korak od sada treba da preskačete, jer upravo ovaj dio narandže sadrži najviše vitamina C, čak dva puta više od samog ploda.

Kora narandže pored velike količine vitamina C sadrži isalvestrol Q40 i limonelu – sastojke koji pomažu organizmu da se izbore sa rakom debelog crijeva, ali i sve češćem raku dojki. Da biste ih mogli upotrijebiti kao suplement ishrani, potrebno da je napravite njihov prah!
Uzmite nekoliko narandži, oljuštite ih i pojedite. Nakon toga koru nemojte bacati, kao to smo već rekli, već je stavite u pleh i osušite. Kada se potpuno osuše, sameljite ih i dobijenu smjesu u vidu praha stavite u čistu teglu koju ćete držati dobro zatvorenom.
Svakodnevno uzimajte po jednu kašiku ovog praha tako što ćete ga konzumirati sa smutijem, muslijem, čašom vode ili jogurtom.
Osim toga s ovim prahom možete i dodavati ukusnarandže vašim omiljenim desertima.
Poslije samo nekoliko dana, primijetićete veliku promjenu u vašem organizmu: osjećaćete se bolje, energičnije, a virusi i gripa će vas zaobilaziti u širokom luku.