Za ljetne dane

Kremast i lagan, odličan je izbor za ljetne dane, posebice ako znate da su vam za ovu slasticu potrebna samo tri sastojka. Da, samo tri.

Recept za japanski kolač od tri sastojka po svemu sudeći pravi je hit.
Kremast i lagan, odličan je izbor za ljetne dane, posebice ako znate da su vam za ovu slasticu potrebna samo tri sastojka. Da, samo tri.
Mnogi gurmani istančanih osjetilnih pupoljaka testirali su svoja nepca, a sada ga možete kušati i vi. Pozovite prijatelje i oduševite članove svoje obitelji kolačem koji ćete zasigurno napraviti opet. 

Evo recepta:

Sastojci:
 3 jaja
120 g bijele ili crne čokolade
120 g krem-sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
Stavite čokoladu u veliku metalnu posudu i otopite je na pari. Dodajte krem-sir i sve pomiješajte. Maknite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjka. Od bjelanjaka umutite čvrst snijeg, a  zatim trećinu dodajte smjesi čokolade i sira te pažljivo zamiješajte da se sjedini. Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bjelanjaka.
Kalup za pečenje obložite masnim papirom i izlijte smjesu. Kalup stavite na protvan u koji ste prethodno ulili vruću vodu i pecite na 170 stupnjeva 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stupnjeva. Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta.
Rashladite ga prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu.

Pogledajte VIDEO!