Novo istraživanje pokazuje

Novo istraživanje objavljeno u stručnom časopisu "Nutrition Research" pokazalo je koliko je važno da doručak bude bogat proteinima, tačnije jajima pošto je utvrđeno da jaja smanjuju osjećaj gladi i potrošnju kalorija tokom dana.

Istraživači su otkrili da muškarci koji dan počnu jajima za doručak troše značajno manje kalorija kad im se ponudi da za ručak jedu koliko žele, za razliku od muškaraca koji za doručak pojedu obrok iste energetske vrijednosti u vidu peciva bogatih ugljenim hidratima. 
Ispitivanje razlika između dva prosječna američka doručka provela je Maria Luz Fernandez koja objasnila je da "doručak bogat proteinima pomaže u kontroli osjećaja gladi". 
Ona je dodala da postoji sve veći broj dokaza koji pokazuju koliko su za zdravlje važni visoko vrijedni proteini, a posebno je istakla koliko je važno da proteini budu sastavni dio doručka. 
Ranija istraživanja su pokazala da osobe koje su prekomjerno teške, a koje su na dijeti gube 65 odsto više težine i osjećaju da imaju više energije ako za doručak, umjesto peciva, pojedu jaja.