Astrologija

Jesu li snovi samo projekcija našeg užurbanog i opterećenog mozga ili skrivaju dublje poruke? Racionalniji će vjerovati u prvu opciju, drugi u razna skrivena značenja.

O ljudskim snovima napisano je mnogo knjiga, a jedan od istraživača koji smatra da su snovi doista „nešto više“ je i psiholog Ian Wallace, koji je u svojoj 30-godišnjoj praksi interpretirao više od 150 000 snova.
Za portal IFLScience odabrao je devet najčešćih snova koje ljudi sanjaju te predstavio svoja objašnjenja za njih.
9. Pronalaženje nove i nekorištene sobe u vašoj kući ili stanu
Wallace tvrdi kako, u kontekstu snova, prostorije u interijeru zapravo predstavljaju razne aspekte karaktera. Stoga, vidite li u snu do tada nepoznatu sobu, najvjerojatnije ćete brzo otkriti skriveni talent za koji do tada niste znali da posjedujete.
Ono što trebate učiniti je pokušati što više vremena posvetiti svemu onome za što niste pronalazili vremena, a što biste mogli nazvati svojim skrivenim talentom.
8. Gubljenje kontrole nad automobilom
Prema psihologu, auto u snovima predstavlja sposobnost napretka prema određenom cilju. To bi značilo da u svakodnevnom životu imamo osjećaj nedovoljne kontrole na putu do uspjeha. Wallace savjetuje da se u danima kad sanjamo ovakve snove pokušamo prepustiti svojim instinktima i prirodnom toku događaja, ništa ne forsirajući.
 7. Padanje
Padanje, neugodan san koji je svak barem jednom sanjao, indicira da se prečvrsto držimo određene situacije u stvarnom životu. Ono što nam podsvijest želi poručiti je da se opustimo, a situaciju otpustimo iz našeg života kako bi sve prirodno sjelo na svoje mjesto.
 6. Letenje
San u kojem ste sposobni letjeti sugerira da ste u stvarnom životu konačno otpustili ljude i situacije koje se vas sputavale, tvrdi Wallace.
5. Odlazite na ispit nepripremljeni
Ispiti u snovima predstavljaju način na koji ocjenjujemo sami sebe u stvarnom životu, odnosno u kojoj smo mjeri kritični prema vlastitim postupcima. Ian Wallace smatra da nam ovi snovi poručuju kako trebamo umanjiti samokritiku i uvidjeti dobre strane nas samih i sve kvalitete koje posjedujemo.
4. Golotinja u javnosti
Odjeću koristimo kako bi se na svojevrstan način predstavili ljudima oko sebe. Ako u snu sanjamo da smo goli na javnom mjestu, san nas najvjerovatnije upućuje na situaciju u kojoj smo se osjetili ranjivo i izloženo.
Wallace savjetuje da, iako je ponekad nelagodno otvoriti se pred drugima, to je najbolji način da se pokažemo u potpunosti i da na vidjelo izađe naše pravo Ja, pa i naši talenti.
3. Nemogućnost pronalaženja toaleta
S obzirom na to da su toaleti mjesta na kojima obavljamo naše najosnovnije potrebe, Wallace je pronašao poveznicu s nekim osobnim potrebama koje u stvarnom životu imamo, a nismo ih u mogućnosti izraziti ili ostvariti.
Psiholog smatra da se ovi snovi javljaju u trenucima kad bismo više pažnje trebali posvetiti samima sebi, a manje ljudima oko nas.
 2. Ispadanje zuba
Jeziv san koji su mnogi sanjali Ian Wallace opisuje kao stanje uma koje nam upućuje da imamo problem s vlastitom sigurnošću i samopouzdanjem. Psiholog savjetuju da situaciju zbog koje se tako osjećamo sagledamo iz drugog ugla, odnosno pokušamo joj pristupiti kao izazovu, a ne nečemu što će nas u potpunosti obeshrabriti.
 1. Bijeg od nekoga
Ukoliko sanjate da neko trči za vama, a vi mu bježite – vi doslovno bježite od problema u stvarnom životu, kaže Wallace. Zanimljivo je što se, navodno, podsvjesno želite s tim problemom suočiti, ali ne znate kako. Psiholog savjetuje da to svakako pokušate kako biste umirili svoj um i tijelo.