Savjeti

Kada su velike vrućine, dan je uvijek lakše pregurati nego noć, jer vrijeme uglavnom provodimo u klimatiziranim prostorijama, tražimo hlad i rashlađujemo se kako znamo i umijemo.

Problem nastaje noću, kada se sparina uvuče u spavaću sobu, kada otvaranje prozora ne pomaže, a spavanje pored klime ili pored ventilatora nikako nije opcija.

Mi imamo nekoliko savjeta kako da namjestite krevet tako da vam ljetne noći budu udobne.

Birajte svjetlije boje

Tamne boje su kao stvorene za zimski period da stvorite onu toplu, ugodu atmosferu, a ljeto je stvoreno za bijelu i sve ostale svjetlije boje koje pružaju osjećaj svježine.

Stavite lakšu posteljinu

Možda vam se čini kao puno ulaganja, ali trebalo bi da imate zimsku i ljetnu posteljinu. Ljeti bi trebalo da koristite lakše prekrivače, posteljinu koja je napravljena od tanje i prozračnije tkanine. Izbjegavajte vunu, birajte pamuk.

Skinite nekoliko slojeva sa kreveta

Ne pretjerujte sa slojevima, ljeti je sasvim dovoljna jedna donja plahta i jedna gornja plahta te štep deka okrenuta na ljetnu stranu i to naravno kad nisu prevelike vrućine. Isto tako, smanjite i broj jastuka i ukrasnih jastučića.

Promijenite dekor

Da biste unijeli ljeto i u svoju spavaću sobu trebalo bi da unesete neki detalj koji asocira na ljeto, neku morsku školjku, brodić ili jednostavno poljko cvijeće koje će ubijeti šarenilo.