Najtužnije vjenčanje

Ejmi Averis (34) i Li Šarp (46) su prvobitno odložili planove za svoje vjenčanje u avgustu, nakon što je Ejmi kolabirala, kada joj je otkriven neuroendokrini kancer

Mnogi ljudi godinama planiraju svoje vjenčanje, kako bi za taj dan mogli reći da im je zaista najljepši u životu.

Nažalost nisu svi te sreće, pa su tako Ejmi i Li na raspolaganju imali samo četiri dana da isplaniraju svoje vjenčanje iz snova, nakon što im je oboma dijagnostikovano da boluju od raka. Ova priča dolazi u isto vrijeme kad cijeli svijet priča o bogatoj svadbi Pipe Midlton.
Ejmi Averis (34) i Li Šarp (46) su prvobitno odložili planove za svoje vjenčanje u avgustu, nakon što je Ejmi kolabirala kada joj je otkriven neuroendokrini kancer.
Ali surovom igrom sudbine, 5. maja su saznali da će pripreme za svoje venčanje morati da ubrzaju, jer i Ejmin partner boluje od raka, a da vijesti budu još strašnije – preostalo mu je svega nekoliko sedmica života.
Nakon jezivih prognoza, porodica i prijatelji su odlučili da im prirede vjenčanje iz snova.
Par koji je skupa već 13 godina, vjenčao se u subotu u crkvi Svetog Lovrensa u Svindon Vilidžu u Čeltenamu.
Niko od gostiju nije mogao zadržati suze dok je Ejmi u pratnji njihovo troje dece, koračala prema oltaru uz stihove čuvene pjesme Voli me, samo malo duže…
U trenutku kada se Liu zaklela na vječnu ljubav, i u dobru i zlu, Ejmin glas se sveo na šapat.
– Imali smo samo četiri dana da sve isplaniramo, ali smo odlučili da uživamo u ovo malo života što nam je preostalo.
– Prvobitno nam je rečeno da ćemo morati da čekamo tri sedmice na vjenčanje, ali kada je čovjek u situaciji kao ja, nema vremena za čekanje.
– Znam da prognoze doktora nisu sjajne, ali ja sam odlučio da se borim do kraja, zbog Ejmi i naše troje dece – rekao je Li.
Ejmi je kancer prvi put dijagnostikovan 7. maja 2015. i doktori su joj davali šanse 50 posto da preživi, ali je već u novembru iste godine bila oduševljena rezultatima i saznanjem da tumora više nema!
Par je planirao vjenčanje u avgustu 2017., ali je krajem 2016. Ejmi pozlilo. Crne slutnje su se obistinile, kancer se vratio! Nedugo nakon operacije tumora na mozgu, saznala je da ima treći tumor na crijevima za koji još uvijek koristi terapiju.
Nevjerovatni Li (46) koji je cijelo vrijeme bio podrška svojoj supruzi, jednog dana se samo srušio! Prebačen je u bolnicu gdje je otkriveno da boluje od neizlječivog raka pluća i mozga.
Obzirom da su znali koliko se ovaj par radovao vjenčanju, šokirani prijatelji i rodbina su odlučili da priskoče u pomoć.
– Ovo su najstrašnije i potpuno nevjerovatne vijesti. Čeznuli su godinama da se vjenčaju, zaljubljeni su, imaju troje divne dece, samo žele da uživaju i da gledaju svoju djecu kako rastu, ali izgleda da im život neće dati tu šansu – napisao je Liov rođak Pol na društvenim mrežama.
Svi su priskočili u pomoć, haljine, burme, kolači, piće, automobili pristizali su sa svih strana. Za samo četiri dana sve je bilo spremno za Ejmin i Liov najsretniji dan u životu.
Iako život nekada zna biti veoma surov, ovaj par je zaista pokazao šta znači zavjet – i u dobru i u zlu.