Potresno

Njeno tijelo odbacilo je pluća koja je dobila nakon transplantacije i sada joj je preostalo tek nekoliko dana života. Na Instagramu se od svojih prijatelja oprostila dirljivom porukom koja je rasplakala mnoge...

Nardya Miller (25) šminkerica je iz Brisbanea i tokom cijelog života je patila od cistične fibroze, a 2014. je otišla na operaciju jer više nije mogla voditi „bitku kojoj nema kraja”.
Nažalost, tijelo je sada odbacilo pluća za koja je vjerovala da će je spasiti i njoj je preostalo manje od sedam dana života.
Na Instagramu je ostavila pretužnu poruku u kojoj je objasnila kako nikada nije odustajala, a drugima je poručila jako važnu stvar – da žive svoj život do maksimuma.
Njen vjerenik Liam Fitzgerald rekao je da Nardya želi da svi znaju koliko je važna donacija organa.
Cistična fibroza najviše remeti funkciju disanja, ali se javljaju i poremećaji funkcije pankreasa, jetre i crijeva.
Nardya je 2014. godine išla na transplantaciju pluća, ali ih je njeno tijelo, nažalost odbilo, piše Noizz.rs. Ljekari su joj rekli da joj je preostalo tek sedam dana života, a 24 sata dnevno mora da nosi masku s kisikom.
Na Instagramu je napisala:
„Možda se poznajemo cijeli život, možda deset godina, a možda se znamo i veoma kratko, ali za manje od sedam dana više se nećemo znati. Nikada više neću vidjeti tvoje lice, nikada više neću razgovarati s tobom, dodirnuti te, zagrliti... Nikada više. Ali uvijek ću te voljeti.
Stvari u životu često ne ispadnu onako kako smo planirali. Postoje neke tako velike stvari koje neću ostvariti, mjesta na koja neću ići i emocije koje neću doživjeti. Ali ću da posmatram. Uvijek. Smijući se. Zato što sam bila tu.
Nikada neću odustati, kao što nisam ni do sada. Ipak, vrijeme je da pustim stvari da idu svojim tokom. I molim vas da svoje živote iskoristite do maksimuma.“

Maybe I've known you my whole life, maybe I've known you for 10 years, maybe I've known you for only a short while, but in just over a week I will never know you again, I will never see your face again, I will never talk to you, touch you, hold you, ever again. But I will always love you, and the friendships we built, and the memories we made. Every single person who has come and gone from my life has been and gone for a reason and I'm the most blessed person to have lived this incredible life that I have. So thank you to all of you who have been apart of my journey in this crazy world. Whether you made my moments good or bad, you made me into the women I am today. Things do not always turn out how you plan in life, there are some really huge things that I will never have, places I'll never go and things I'll never live to see. But I'll be watching. Always. Smiling. Because I was here. I will never give up. As I never have. Now I'm just simply letting go. Details of my funeral will be posted once everything has been organised. Please don't be sad for me. All I wish is to be remembered as the girl who brightened your day at least once. And please I beg you to live your life to absolute fullest.