Krema za lice koju možete sami napraviti

Svi žele imati čisto lice, a kozmetičke kompanije koriste tu želju i prodaju proizvode za čišćenje lica po ekstremno visokim cijenama.

Ali zašto trošiti toliki novac kada možete koristiti kremu za lice koju možete sami napraviti?
Ova krema sastoji se od proizvoda kojeg ima svaka kuća - sode bikarbone i kokosovog ulja, i mogu tretirati problematičnu kožu na veoma jednostavan, jeftin način a pritom ne sadrže štetne sastojke, piše Famillylifegoals.com.
Soda bikarbona koristi se za pečenje, ali i za poliranje. Ovaj sastojak sadržan je u brojnim sredstvima za čišćenje i ne sadrži toksine i hemikalije koji se u njima mogu pronaći, a efektivniji je od svih.
Koristi se i kao kozmetički proizvod, za izbjeljivanje zuba ili kao dezedorans, te za tretiranje akni. Ukoliko imate problema sa pH balansom u vašem tijelu, soda bikarbona to može korigirati, a koristi se i za iscjeljenje. 
Kokosovo ulje je antibakterijska supstanca koja sadrži prirodna i zdrava ulja koji pomaću kod čišćenja pora na licu. 
Iako se čini neugodnim staviti sodu bikarbonu na vaše lice, kokosovo ulje će balansirati njen utjecaj i učiniti je sigurnom za kožu.
Kako očistiti lice ovom kremom?
Važno je da znate koji tip kože imate. Ako imatr osjetljivu kožu stavljate kreme u omjeru 2:1, ali ako želite ravnomjerno čišćenje stavljajte je u omjeru 1:1.
Pomiješajte ova dva sastojka i nanesite nježno na vašu kožu. Možete je ostaviti na licu nekoliko minuta za dublje čišćenje kože i potom skinite toplom vodom.