Legendarni muzičar, koji je inspirisao brojne poznate hip-hop, pop i R'n'B izvođače, preminuo je na današnji dan 2009. godine od posledica srčanog udara. Tokom svog života izbacio je hitove kao što su “Thriller”, “Billie Jean”, “Beat It”, “Smooth Criminal”, kojim je osvojio čitavu planetu.

Na današnji dan, pre pet godina, preminuo je jedan od najpopularnijih pevača svih vremena Michael Jackson. Kralj popa umro je od srčanog udara, samo desetak dana pre nastupa u sklopu povratničke turneje u londonskoj “O2 areni”, za koju je bilo rasprodano svih 50 koncerata.
Jackson je rođen u muzičkoj porodici i bio je sedmo od devetero dece. Karijeru je započeo sa 11 godina, i to u bendu “Jackson 5″, gde nastupao sa svojom braćom  Jackie, Tito, Jermaine, Marlon.
Prvi samostalni album objavljuje 1979. godine, koji nosi naziv “Of The Wall”. Tokom života Jacksona je snimio ukupno deset studijskih albuma, sa hitovima kao što su “Thriller”, “Billie Jean”, “Beat It”, “Smooth Criminal”… Njegovo stvarlaštvo uticalo je na mnoge hip-hop, pop i moderne R’n'B izvođače.
Michael Jackson je takođe bio humanitarac i pomagao je decu širom svih meridijana. Međutim, mnogi su tvrdili da je pevač imao i tamnu stranu, nazivajući ga pedofilom. Razlog je taj što je Jackson navodno podvodio decu na svom ranču “Nedođija”.
Tokom svog života patio je od brojnih bolesti, kao što anoreksija i viligilnost (bolest izbeljivanja kože). Preminuo je kada je imao 50 godina.
Da podsetimo, pre mesec dana izašao je Jacksonov posthumni album pod nazivom “Xscape”, na kome se nalaze osam numera  koju je kralj popa snimio u periodu između 1983. do 1999. godine.
Povodom godišnjice smrti Michaela Jacksona predstavljamo vam njegove najveće hitove.