Dodijeljene Zlatne maline

Filmski hit "Pedeset nijansi sive" osvojio je Zlatnu malinu, nagradu koja se dodjeljuje najgorim filmskim ostvarenjima u prošloj godini, saopćeno je na ceremoniji u Los Angelesu.

Ekranizacija popularnog erotskog romana spisateljice E.L. Jamess osvojila je čak pet Zlatnih malina, uključujući onu za najgori film, scenarij, glavnu mušku ulogu, glavnu žensku ulogu i glumački par.
Film "Pedeset nijansi sive" podijelio je neslavno filmsko priznanje za najgori film s ostvarenjem o superherojima "Fantastična četvorka". 
"Fantastična četvorka" osvojila je Zlatnu malinu i za najgori remake, kao i za najgoreg režisera.
Nagradu za najgoreg glumca u sporednoj ulozi dobio je Eddie Redmayne za film "Jupiter – uzdizanje", Slvester Stallone osvojio je Zlatnu malinu iskupljenja, kao raniji dobitnik Zlatne maline za novu ulogu koja je unaprijedila njegovu karijeru.
Adam Sandler je inače jedan od najčešćih dobitnika te pogrdne nagrade. On se 2012. "zakitio" Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu "Tatin sin". 
Glumac je 2011. godine za film "Jek i Jil" dobio dvije Zlatne maline - kao najgori glumac i kao najgora glumica jer je u tom filmu igrao i brata i sestru.
Zlatna malina dodjeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 757 članova Fondacije "Zlatna malina" koja parodira američku Akademiju za filmsku umjetnost koja dodjeljuje popularnog zlatnog kipića.