“Kuarteti Pentragram” - učesnici Nibet Festa 2017

“Kuarteti Pentagram” postoji od 2006. godine. Muziku koju sviraju nazivaju instrumentalna etno-klasična. U bendu ima magistra, članova sa muzičkom akademijom i nižom muzičkom školom.

Uglavnom nastupaju po restauranima, na koktelima, u kafićima, na svadbama, a i na raznim koncertima i festivalima. Do sada su izdali tri albuma i nekoliko singlova. Prvi album sadrži kosovske i albanske starogradske i narodne pjesme izvedene u njihovom stilu, dok su na drugom albumu razmišljali o široj publici pa su snimili i popularne balkanske pjesme. Na njihovom trećem albumu su internacionalne pjesme, uključujući evergreen. 
“Učestvovali smo na festivalima na Kosovu i u inostranstvu. U Njemačkoj nekoliko puta, u Belgiji, Slovačkoj, Austriji, dok smo u regionu nastupali u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji, a mnogo puta i u Turskoj, gdje smo nekoliko puta proglašeni kao najbolji bend. Vrijedi pomenuti da smo 2009. godine od Opštine Prizren proglašeni za najbolji bend godine”, kaže Adem Morina iz “Kuarteti Pentagram". 
KSU: Vaša muzika je  nestandardna, ima tu etno, pop i rock obrade, koji je to muzički pravac?
- Na albumima “Kuarteti Pentagram” je uglavnom etno-klasični muzički pravac. U međuvremenu smo sarađivali sa raznim pjevačima i muzičarima gdje smo dodali i druge elemente različitih žanrova poput folka, rocka, popa i modernog jazza.
KSU: Obrađujete i pjesme sa prostora cijelog Balkana, u čemu je sličnost balkanske etno muzike?
- Uglavnom balkanska muzika ima mnogo sličnosti u melosu ali ima različite ritmove i trilere koji identifikuju ukrase raznih regija. 
KSU: Koliko poznajete muzička zbivanja u regionu? Da li vam je poznato da su drugi muzičari u regionu ili šire obradili albansku etno muziku?
- Normalno da pratimo muzička zbivanja u regionu. Ima i obrada albanskih pjesama koje su veoma kvalitetne. Vrijedi pomenuti Sandy Lopičić Orkestar sa obradom kosovske pjesme “Martesa Jonë”.
KSU: Kako gledate na “poplavu” raznih muzičara, pjevača, estradnih zvijezda? Koliko mediji utiču na popularisanje nekvalitetne muzike?
- Komercijalna muzika je u trendu. Razlog za to mislimo da je životni standard Kosova kao i u državama širom regiona. Ima mnogo dobrih muzičara i pjevača koji zbog egzistencije moraju da promjene pravac muzičkog stila, ali ima i onih muzičara koji su vjerni kvalitetu muzičke produkcije. A u vezi medija, normalno da utiču mnogo, to što mediji plasiraju to narod sluša. 
KSU: Dali se u Prizrenu muzička i kulturna scena razlikuje od ostatka Kosova?
- Prizren kao multietnički grad sigurno da se mnogo razlikuje od ostatka Kosova, kako po muzičkim pravcima tako i po drugim smjerovima kulture. Mislim da tome najviše doprinosi tolerancija između nacija i vjera.
KSU: Ono što mislite da treba reći ovom prilikom a nismo vas pitali? 
- Želim da vam se zahvalim na ovom divnom intervjuu. U narednom periodu planiramo da snimino nove pjesme koje će se sigurno dopasti publici. Naša poruka publici je da ne “gleda”, nego da sluša što kvalitetniju muziku.