U čast 8. aprila, međunarodnog, ujedno i memorijalnog praznika Roma Kosova, u prizrenskom Domu kulture "Xhemajli Berisha", upriličena je premijera pozorišne predstave "Panta Rhei", po scenariju i glumi Edisa Galjušija i režiji Deniza Dadalea.

Publika je tokom ovog više od sat vremena pozorišnog performansa ovacijama nagrađivala izvanrednog glumačkog talenta Edisa Galjušija, koji je kroz širi vremenski period predstavio historijsku sudbinu Roma i njihova stradanja. Glumačka genijalnost Galjušija se ogledala i u činjenici da su kroz njegov etno-monolog osim romski, korišteni i albanski, bosanski, turski i engleski jezik.
Izvanrednu scenu, koja je obilovala oruđima, instrumentima, nošnji, sa kojima su Romi kroz višestoljetno bitisanje na prostorima Evrope, opstajali i egzistirali, upotpunjavala je instrumentalna i muzička pratnja te izvanredni svjetlosni efekti. 
Na momente se nije znalo da li je Edis veći glumac ili pjevač. Njegova genijalnost i rad cijele ekipe koju je predvodio režiser Dadale, su nagrađeni višeminutnim ovacijama.
Repriza predstave "Panta Rhei", će biti izvedena večeras sa početkom od 17 sati, u pozorištu "Dodona" u Prištini.