Pjesnički karavan Agima Rifata Yeşerena nastavlja svoje uzbudljivo putovanje. Nakon nedavnog druženja pjesnika sa osnovcima u OŠ "Grnčare" u istoimenom selu, ovoga puta tročlana pjesnička grupa, u čijem su sastavu bili Agim Rifat, Salajdin Krasniqi i Mustafa Balje, prisustvovala je literarnom času u prizrenskoj OŠ „Mustafa Bakiu“. Povod je bio dolazeći praznik - 17. februar, Dan državnosti Republike Kosova.

U ovoj novosagrađenoj školi gdje se nastava izvodi na albanskom, turskom i bosanskom jeziku, pjesnički, recitatorski talenat je pokazalo 50-ak učenika i tako su uz pomoć njihovih nastavnika i učitelja priredili događaj za pamćenje.
Ljubazni domaćin, direktorica škole Behare Kryeziu, odajući zahvalnost pjesnicima, naglasila je da će uprava i dalje podržavati ovakva druženja koja bude i podstiču učeničku kreativnost.
 Usljedio je trenutak kada su učenici čitali svoja djela, koja su mamila aplauze priutnih. Većina pjesničkih sastava ali i eseja, su bila posvećena 17. februaru, Danu kosovske državnosti, a raznolikost  jezika, je dala poseban pečat ovom literarnom času.
Gosti pjesnici, nakon čitanja stihova iz njihovih djela, učenicima su poslali jedinstvenu poruku da uz obavezno čitanje, treba da nastave da pišu, jer kako su naglasili, samo na taj način mogu pokazati svoju kreativnost i znanje.
Na kraju ovog literarnog časa, pjesnici i direktorica škole, najboljima su podjelili skromne poklone, tačnije knjige izdavačke kuće Imza i autora Salajdina Krasniqija i Mustafe Baljea.
A kao što i priliči ovakvim druženjima, događaj je ovekovječen zajedničkom fotografijom.
U realizaciji ovog projekta Udruženja književnika i stvaraoca i urednika lista „Imza“ Agima Rifata, svoj značajan udio su, osim direktorice škole, dali Gani Şinik, Resmie Krasniqi Memedi te drugi nastavnici i učitelji ove škole.
A karavan nastavlja i dalje svoje putešestvije na krilima dječije mašte.