Predstavljanju ženskih kandidata za odbornike u Skupštini opštine Prizren sa liste Koalicije Vakat kao i kandidata PDK za gradonačelnika Prizrena Shaqira Totaja, prisustvovalo je nekoliko stotina žena iz bošnjačke zajednice iz Prizrena, Župe i Podgora.

Predizborni skup je ispred ove koalicije organizirala i uspješno vodila poslanica Duda Balje, a specijalni gost je bio predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli.
Ovakvi skupovi kao ovaj danas su samo jedno mjesto na kome se okupljamo, obratila se Duda Balje prisutnim ženama na otvaranju skupa.
„Okupljamo se zajedno i kada otvaramo nove puteve i kada pravimo nove mostove, kada liječimo bolesne, kada u hodnicima bolnica čekamo naše prinove. Zajedno smo svuda i onda kad nam je teško i onda kad se veselimo“, istakla je Duda Balje.
Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli je u svom obraćanju istakao da su zajednice najveće bogatstvo koje Kosovo ima.
„Bošnjačka zajednica je istaknuti dio identiteta Kosova. Odnosi između Albanaca i Bošnjaka Kosova su jedinstven primjer zajedničkog etničkog i vjerskog života. Mi smo ponosni tom vrednošću. Bez vaše zajednice ne može se zamisliti naše Kosovo“, rekao je Veseli.
Ministar Rasim Demiri je pozvao prisutne žene da podrže žene kandidate sa liste Koalicije Vakat za odbornike u Skupštini opštine Prizren.
Skupu se obratio i kandidat za gradonačelnika ispred Demokratske partije Kosova Shaqir Totaj, koji se zahvalio na podršci iz bošnjačke zajednice.
"Pozicija žene u jednom društvu je veoma bitan kriterij kako nas međunarodna zajednica i cijeli svijet ocjenjuje. Tako da će žene imati posebne pozicije, biće na odgovornim mjestima gdje se donose bitne odluke. U mom budućem kabinetu od 13 direktora biće pet žena, tako da očekujem saradnju i sa nekim i od vaših kandidata", rekao je Totaj.
Kanditakinje sa liste Koalicije Vakat Memnuna Ajdini, Fatima Velija, Belinda Šabani, Malina Imeri, Sanija Murati, Arifka Ljatifi, Elisa Karadži, Semuna Gašini i Arda Krasniqi kratkim porukama su se obratile prisutnim ženama očekujući njihovu podršku.

Plaćeni sadržaj