Svoje predizborno predstavljanje Koalicija Vakat je nastavila u Mušnikovu u Župi.

Predizborni skup Koalicije Vakat u Mušnikovu je otvorio Ćerim Bajrami, kandidat za još jedan mandat poslanika u Skupštini Kosova.
Predsjednik DSB-a i Koalicije Vakat, Rasim Demiri je ovom prilikom izrazio zahvalnost poslaniku Bajramiju za njegov rad i aktivnost u Skupštini Kosova u uspješnom predstavljanju onih koji su mu ukazali povjerenje.
Kandidata sa liste ove koalicije Fikret Sezairi je istakao da nije utihnula priča o decentralizaciji i formiranju opštine Rečane.
"Bilo je velikih obećanja ali se vlada tokom ovog skraćenog mandata bavila nekim drugim amandmanima. Destek i više mjesta na Kosovu čeka na formiranje opština, među njima i mi. Ukoliko ijedna opština bude formirana, a Rečane ne, pozivam vas da ove ljude iz koalicije ne primite više ovdje", rekao je Sezairi i najavio da ukoliko se ne izdejstvuje formiranje opštine Rečane preko institucija, onda, kako je rekao, postoje i drugi načini.
Ćerim Bajrami je u svom obraćanju istakao problem uzurpacije zemljišta i izgradnje hidrocentrala u Župi, naglasivši da je otpor građana krenuo baš iz Mušnikova.
"Da to nije krenulo odavde, već bi se počelo graditi po Župi. Odavde je krenuo pokret i uspješno se završio. Zašto? Zato što smo na vrijeme obavjestili narod, zato što smo podigli narod i doveli ministra Ferida Aganija, koji je garantovao da izgradnja neće ići bez dozvole mještana", rekao je Bajrami.
Više u video prilogu:

Plaćeni sadržaj