Predizborni skup Koalicija Vakat je održala i u Planjanu u Župi.

Okupili smo se ovdje da sumiramo rezultate koje smo ostvarili od prošlih izbora pa sve do danas", rekao je na otvaranju skupa Koalicije Vakat kandidat sa liste iz ovog mjesta, Fikret Sezairi.
Predsjednik DSB-a i Koalicije Vakat, Rasim Demiri je istakao da će se uvijek zalagati da što više projekata bude realizovano u bošnjačkim sredinama, a na prozivke da rade po partijskoj liniji i familijarizmu kaže:
"Kome smo mi podijelili junice? Da li su one otišle u nekoj drugoj opštini? Ne, podijeljene su u ovoj Župi, ne u Siriničkoj. Našim ljudima. A oni što nas prozivaju neka bar nešto donesu i da nas nauče kako se vrši podjela", rekao je Demiri.
Kandidat za poslanika i u budućem sazivu Skupštine Kosova Ćerim Bajrami se u svom obraćanju osvrnuo na problem uzurpacije utrinskog zemljišta u Župi.
"Ima nagovještaja i pokušaja, preko predatih zahtjeva, da se naša utrina - javno zemljište daje ljudima na 99 godina. Nisu u pitanju ari, već hektari zemljišta... I ovo ćemo spriječiti. Neće u Župi niko gazdovati našim seoskim imanjem", rekao je Bajrami.
Pogledajte obraćanje kandidata Koalicije Vakat na skupu u Planjanu: