Koalicija Vakat je održala još jedan skup u Podgoru. Sinoć su posjetili mještane Skorobišta koji su se okupili u velikom broju.

Predsjednik DSB-a Rasim Demiri je prozvao velike albanske stranke koje su ovdje redovno uzimale glasove da kažu šta su to uradili za Skorobište i ovaj kraj.
"Ja bih vas zamolio da ko god da dođe ovdje, da se okupite u ovom broju i da ih pitate, kao što možete pitati nas, zašto biste im dali glas? Mi ovaj kraj nikad nećemo zapostaviti."
Poslanica Duda Balje je pozvala mještane Skorobište da podrže jedinog kandidata iz njihovog kraja na listi ove koalicije.
"Podržite Bahrima Šabanija koji je nekako tiho ušao u politiku, a onda je s godinu u godinu sve više napredovao. Vi ste ti koji imate snagu da njega postavite u parlament, a nas svojim glasovima zadužite sa svima onim što u narednom periodu trebamo uraditi za vaš kraj", rekla je Duda Balje,
Ćerim Bajrami, poslanik i kandidat sa liste Koalicije Vakat je pozvao okupljene da što masovnije iziđu na izbore, jer, kako je rekao, bitan je svaki glas.
"Mi smo do sad bili poslanici i ministri i regija Podgor i Župe, i opština Prizren, Dragaš, Peć, Istoka, Leposavića, Prištine i Mitrovice. Bili smo poslanici ponosno u Parlamentu Republike Kosovo, poslanici cijelog naroda Kosova, bez obzira kako se on imenom zvao... Možda ovdje među vama ima prisutnih i članova nekih albanskih partija. Nikada sa liste PDK-a i LDK-a nećete postati ni poslanici, niti šefovi kabineta ministra, ni savjetnici, a najmanje poslanici... Svi projekti koji su došli u Skorobište iz opštine Prizren, baš svi, su došli po manjinskoj liniji i izdvajanje finansijskih sredstava još iz doba Unmika za multietnička naselja i vi ste te projekte dobili, čak i za školu ovdje", rekao je Bajrami. 
Kandidat sa liste ove koalicije Bahrim Šabani pozvao je prisutne da ga podrže kako bi, kako je rekao, Skorobišta i Ljubižda imali svog poslanika u Skupštini Kosova.
"Ponosan sam što danas ovdje mogu da izađem pred vama i zatražim vaš glas... Zamolio bih vas da 11. juna iziđete na izbore i podržite Koaliciju Vakat. Vidite i sami da se samo mi zalažemo za ovaj kraj i koliko nas druge partije ometaju u tome. Svako naše obećanje dato vama je ispunjeno. Dok drugi dolaze od izbora do izbora, obećaju, traže vaše glasove, date im glasove i ništa na kraju", rekao je Bahrim Šabani.
Mještanin Šaćir Alija je, obraćajući se svojim mještanima, rekao da je krajnje vrijeme da se okrenu i podrže svoje ljude. 
"Imam duboko iskustvo, sve do sada su nam bili promašaji... Dok kod ovih ljudi iz Koalcije Vakat, koje sam dugo pratio i vidio šta su sve odradili. Zato sam odlučio da dam podršku jednom svom narodu. Danas imamo Bahrima i svi su ovo naši ljudi... Skorobišta, za one koje smo do sada glasali, koje nismo ni poznavali, ne postoji ni na geografskoj karti, a kamoli da ovako znaju gdje je. Zar bi za nas glasao neko iz Mališeva ili neko iz Drenice? Bili smo uspavani i vrijeme je da se probudimo", rekao je Šaćir Alija.