Predizborni skup Nove demokratske stranke u Domu kulture “Xhemajli Berisha“ u Prizrenu počeo je intoniranjem himne Kosova.

Skup je otvorila Anita Bajrami, koja je u uvodnom izlaganju rekla da je NDS postala nezaobilazni faktor u donošenju političkih odluka koje se tiču bošnjačke zajednice, kako na lokalnom tako i na centralnom nivou, zahvaljujuću podršci naroda.

“Vi ste nam vjerovali, vi ste nam dali svoj glas, vaše povjerenje. Povjerenje koje nismo prokockali, povjerenje koje smo opravdali brojnim realizovanim projektima. I zato večeras ponovo stojimo ispred vas čistog obraza i sa ponosom tražimo vaš glas i vaše povjerenje, kako bismo uz vas i sa vama nastavili započeto“, rekla je Anita Bajrami, koja je i predstavila sve kandidate sa liste ove stranke.

Predsjednica Nove demokratske stranke Emilija Redžepi je istakla da ova stranka od svog postojanja teži ka neophodnosti jednog potpuno drugačijeg djelovanja.

„Djelovanje koje iziskuje jedan potpuno drugačiji rezon od onoga što nam je nametnuto u političkom djelovanju. Rezon koji traži više hrabrosti i smjelosti na vraćanju sve većeg povjerenja na relaciji narod - politička partija. Partija nikad ne smije biti iznad naroda. Svojim djelovanjem mora biti uz narod. Mora da otkriva i popravlja sve anomalije u kretanju društvenih procesa i traži rješenja koja će zadovoljavati interese i potrebe građana i naroda kojeg predstavlja“, rekla je predsjednica NDS-a Emilija Redžepi.

Ona je napomenula da je NDS svojim djelovanjem od 2009. godine pokazao i dokazao svoju borbenost i dosljednost u vraćanju slike koju Bošnjaci zaslužuju.

„NDS nije nikad i neće nikad dozvoliti da bilo ko vrijeđa ili dovodi u pitanje naš identitet, kulturu, jezik i tradiciju. Bošnjaci nisu građani drugog reda niti će to ikada biti, niti će to NDS dozvoliti“, istakla je Emilija Redžepi.

Obraćanje ostalih predstavnika i kandidata sa liste ove stranke pogledajte u video prilogu: