Prvi predizborni skup u Podgoru kod Prizrena Koalicija Vakat je održala sinoć u Novom Selu u lokalnoj prodavnici. Mještani su imali samo jedan zahtjev – seoski dom.

Predsjednik DSB-a Rasim Demiri je na otvaranju skupa podsjetio mještane da se ne susreću samo od izbora do izbora, nego da su u više navrata posjetili njihovo selo i zbog projekata, a prošle godine i na zajedničkom iftaru. 
“Upoznati smo sa vašim problemima. Pored nedostaka seoskog doma selo ima problema i sa kanalizacijom, gdje smo započeli jedan projekat ali, kako ste nas obavjestili, nije završen kako je bilo predviđeno. Kada smo posljednji put bili ovdje, u vezi projekta sredstvima obezbjeđenih rebalansom  budžeta, s obzirom na ograničeni iznos od sedam do 10 hiljada, dogovarili smo da za projekat uređenja ovog seoskog trga”, rekao je Demiri mješttanima Novog Sela. 
Na insistiranje mještana da je glavni prioritet ovog mjesta izgradnja seoskog doma, poslanik u Skupštini Kosova u zadnjem sazivu Ćerim Bajrami je rekao da neće tražiti izgovore zbog njegove neizgradnje, nego da će u narednom periodu, zajedno sa mještanima, raditi na prioritetima ovog sela. 
On je pozvao prisutne mještane da izađu na izbore i glasaju za Koaliciju Vakat.
“Ako nas podržite ubuduće, hvala vam, to je vama na amanet. Zavisimo od vaših glasova i bićemo vaši predstavnici samo ako nam vi date glas. Možda ćete naći neke bolje ali mislim da trenutno, koliko god da se trudite, nećete naći bolje od nas”, rekao je Bajrami.
Poslanica Duda Balje se takođe osvrnula na glavni prioritet ovog sela obrazlažući njegovo nerješavanje nizom okolnosti koje su uticale tokom skraćenog mandata.
“Meni je stvarno neprijatno što se srećemo u ovakvim okolnostima. Prihvatam dio krivice što do sada nismo uspjeli da izgradimo seoski dom, ali to ne znači da nismo mogli, već da nismo imali priliku. Ovaj mandat je kratko trajao uz sve ono što se dešavalo na političkoj sceni i u Skupštini Kosova. Nismo imali priliku da radimo u normalnim okolnostima... Znamo da vam je seoski dom rana i preuzimam obavezu da ćemo se zajedno sa ministrom i kolegom poslanikom iskreno zalagati da makar i u nekoliko faza, sredstvima iz centralnog budžeta i rebalansom, izgradimo taj dom”, rekla je Duda Balje.
Kandidat sa liste Memiš Birdaini je istakao da “iako nismo riješili vaše prioritete, možemo da vas pogledamo u oči i da i ubudeće zajedno radimo, za razliku od nekih drugih koji ne smiju ni da dođu i da vam opet daju lažna obećanja”.
Afit Zulji, predsjednik Ujedinjene stranke Bošnjaka – članice Koalicije Vakat je obećao da će insistirati kod svih budućih bošnjačkih predstavnika da Novo Selo bude njihov prioritet u svim budućim projektima, kako bi se osigurala sredstva za izgradnju seoskog doma.
“U ovom mandatu smo radili na dva fronta, preko naših poslanika u Skupštini i preko ministarstva na čelu sa ministrom Demirijem i, s obzirom na skraćeni mandat, mislim da smo bili dosta uspješni”, rekao je Zulji.