Koalicija Vakat je nastavila svoje predizborne skupove u Župi kod Prizrena. Sinoć su posjetili Jablanicu gdje su se predstavili mještanima ovog bošnjačkog sela.

Skup je u svojstvu domaćina otvorio mr Miralem Skenderi koji je najavio rukovodstvo DSB-a - članice ove koalicije.

Predsjednik DSB-a Rasim Demiri je prisutne podsjetio na ulaganja u Jablanici, istakavši da su radili na osnovu njihovih zahtjeva. On je posebno istakao da su počeli radovi na izgradnji trase dalekovoda od Mlina, preko Pouska do Jablanice.

“Projekat izgradnje dalekovoda koji smo čekali više od 50 godina počeo je sa realizacijom. Vrijednost projekta je 350 hiljada eura, a realzuje ga KEDS na osnovu našeg zahtjeva”. Demiri je ovom prilikom kopiju projekta predao predstavnicima sela.

“Svaki glas koji date i svaka vaša podrška za nas je teret da to opravdamo našim radom. Mislim da smo to do sada uspješno radili”, rekla je poslanica Duda Balje.

Poslanik u posljednjem sazivu i kandidat sa liste Ćerim Bajrami je rekao da je u ovom mandatu asfaltiran put do ovog sela zahvaljujući, kako je rekao, “ovim ljudima ovdje”.

“Visoko smo podigli bajrak bošnjaštva u Skupštini i Vladi Kosova. Prije nas je taj bajrak bio na pola koplja”, rekao je Bajrami predstavljajući rad  predstavnika ove koalicije na centralnom nivou.


Plaćeni sadržaj