Koalicija Vakat, koju čine Demokratska stranka Bošnjaka (DSB), Demokratska stranka Vatan (DSV), Ujedinjena stranka Bošnjaka (USB) i Centar demokratske unije (CDU), svoj prvi predizborni skup za parlamentarne izbore 11. juna održala je sinoć u Gornjem Selu u Župi.

Predsjednik DSB-a Rasim Demiri se na otvaranju skupa zahvalio predsjedniku sela Safetu Bećiriju na dosadašnjoj saradnji, napominjujući da su zajednički pokrenuti neki projekti te da se nada da će se uspješno završiti.

Obrazlažući zašto svoju kampanju počinju iz ovog mjesta Demiri je rekao:

“Kampanju za parlamentarne izborne 2014. smo takođe započeli u Gornjem Selu i na kraju ostvarili jednu veliku pobjedu. Ta pobjeda je donijela dva poslanika u Parlamentu Kosova i ministarsko mjesto, po prvi put nakon nezavisnosti Kosova, kao i neka zamjenička i savjetnička mjesta”, rekao je Demiri.

Poslanik u Skupštini Kosova u posljednjem sazivu ispred ove koalicije Ćerim Bajrami je istakao da su tokom svog mandata iskreno prenosili želje naroda. On je poručio mještanima da podrže ljude koji mogu da rješavaju njihove probleme, potencirajući problem oko vodovoda gdje je bilo pokušaja da seoskim vodovodima, vlasništvo mještana, upravlja Hidroregjioni i naplaćuje vodu.

Kandidat sa liste ove koalicije Bahrim Šabani je podsjetio prisutne da njihova podrška nije izostala i kada su mještani ovog sela imali problem sa svojim objektima na Prevalcu.

“Jedino smo mi stali u odbrani rušenja objekata koje na Prevalcu imate. Rekli smo većinskoj zajednici i ministru da ne mogu Gornje Selo stavljati u ‘isti koš’ sa onima koji su došli iz Prištine i Uroševca i sagradili gore vikendice i da se njima ne ruši, nego da se ruši mještanima koji su tu vjekovima“, rekao je Šabani.

Poslanica Duda Balje je istakla da su tokom prethodne dvije i pol godine posljednjeg mandata usredsredili na zahtjeve građana.

“Bili smo fokusirani na ono što vi mislite da je najvažnije. Rješavali smo i neke pojedinačne zahtjeve sa kojima ste dolazili kod nas i mislim da jedna zrela politička opcija, kao što je naša, i treba da funkcioniše”, rekla je Duda Balje.

Plaćeni sadržaj