Nova demokratska stranka

U skoro svim mjestima u Župi i Podgori, kao i Prizrenu, Peći, Mitrovici i Leposaviću, Nova demokratska stranka uveliko vrši pripreme i okuplja svoje simpatizere za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 11. juna 2017. godine. Za izbore je odlučujući angažiran stranački rad koji mora da se odvija i u najmanjim mjestima, poručuju iz ove stranke.

U saopštenju za medije, predsjednica Nove demokratske stranke Emilija Redžepi ističe da je ova bošnjačka stranka uvijek bila spremna za izbore, tako da ih raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora za poslanike u Skupštini Kosova nije zateklo nespremne.
"Dobro je poznato da predizborna kampanja počinje neposredno nakon izbora. To znači da se stranački rad mora vršiti tokom čitavog trajanja mandata. Mi uvijek radimo i uvijek smo spremni za izbore. U toku su završne pripreme sa svim ograncima stranke za predsojeću izbornu kampanju i sve ide po planu i programu. Kao što znate na našoj listi su kandidati iz svih krajeva Kosova i osobe koji uživaju veliko povjerenje sredine iz koje dolaze. Okosnica naše stranke uvijek su bili mladi, školovani i sposobni ljudi koji će čestito i uspješno predstavljati Bošnjake Kosova", stoji u saopštenju NDS-a.
Nova Demokratska stranka na prijevremenim parlamentarnim izborima 11. juna izlazi sa listom od 58 kandidata.