Obuzeo ga bijes

Djevojčica je preminula od posljedica unutrašnjeg krvarenja u glavi i želucu, a tužiteljstvo je tokom suđenja iznijelo podatak da je imala preko 50 povreda.

Dwayne Smith izazvao je u petak u sudnici u Detroitu incident jer se naprosto nije mogao suzdržati kada je ugledao Clifforda Thomasa, ubicu njegove trogodišnje kćeri.

Smith je Thomasa s leđa opalio šakom u glavu te je hitno izveden iz prostorije kako ne bi došlo do još veće nevolje.

Smithova kći Jamila je umrla u bolnici u septembru 2014., a ljekari su ubrzo otkrili da njena majka i Smithova bivša supruga, Jasmine Gordon, odnosno njen dečko, Clifford Thomas, ne govore istinu.

Njih dvoje su ljekarima kazali da je malena udarila glavom u zid, međutim ubrzo je utvrđeno da je dijete bilo fizički zlostavljano.

Tužiteljstvo je tokom suđenja iznijelo podatak da je malena imala preko čak pedeset povreda, odnosno da je umrla od posljedica unutrašnjeg krvarenja u glavi i želucu. S tim je povredama i u velikim bolovima živjela oko sedam dana prije nego što je izdahnula.

Gordon (25) je osuđena na zatvorsku kaznu od sedam do petnaest godina zbog ubistva iz nehaja, odnosno na 14 do 25 godina zbog zlostavljanja prvog stepena (obje će kazne služiti istovremeno).

Thomas je, pak, osuđen na šest do petnaest godina zbog ubistva iz nehaja, odnosno na godinu do dvije zbog opiranja hapšenju.

Pogledajte spomenuti incident u sudnici, ali i kako se sutkinja Shannon Holmes zgražala nad postupcima majke i njenog dečka tokom saslušanja u februaru.