U pripremi ribe u pećnici jedan od glavnih problema je kako nježnu strukturu ribljeg mesa očuvati od isušivanja i spasiti je od ljepljenja za dno tepsije. U tomu pomaže super trik koji je i baza za pripremu recepta pečenog oslića u korici, a koji se može primijeniti za pečenje bilo koje vrste ribe.

Sastojci:
- 800g fileta oslića
- 1 limun
Korica:
- 150g tosta
- 40g naribanog tvrdog sira
- 50ml maslinovog ulja
- 1 žlica nasjeckanog peršuna
- 20g listića badema
Prilog:
- 200g blitve
- 400g krompira
Priprema:
1. Oguljeni i na kocke narezani krompir stavite u hladnu vodu i u međuvremenu isperite blitvu i narežite je na trakice debljine oko 2 centimetra.
2. Za filetirani oslić pripremite marinadu, posložite oslić u posudu i prelijte ga sa sokom jednog limuna, malo soli i papra i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Pripremite smjesu u kojoj će se oslić peći, s tosta uklonite koricu, nasjeckajte peršun, dodajte naribani sir, maslinovo ulje i sve zajedno stavite u multipraktik,  te usitnite.
3. Polovicu pripremljene smjese za koricu posložite u keramičku posudu za pečenje, na nju stavite marinirane filete oslića, pospite s listićima badema i po njima dodajte ostatak usitnjene smjese. Ribu stavite u pećnicu na 150 stepeni Celzijusevih i pecite oko 15 minuta.
Poslužite s kuhanom blitvom i krompirom i po želji dodajte na kriške narezanu cherry rajčicu.
TRIK ZA UVIJEK SOČNU RIBU TOKOM PEČENJA
Tajna koja će osigurati da se fileti oslića ne isuše tokom pečenja je korica kojom se riba oblaže i koja tokom pečenja postaje hrskava, zadržavajući ribu sočnom.
Na ovaj način možete pripremiti bilo koju vrstu veće ribe i biti sigurni kakao se ona tokom pečenja neće isušiti..