Srbin ne može da pjeva u sred Tirane!?

U emisiji "Opinion" Blenda Fevziua raspravljalo se o sukobu Tirane i Prištine zbog poznatog pjevača sa prostora bivše Juge, rodom iz Sarajeva, Zdravka Čolića, koji je prije nekoliko dana učestvovao na sceni festivala "Kënga ime" (Moja pjesma) na "Klan TV", a koji je najavljen kao "kralj balkanske muzike".

Gosti panela u emisiji "Opinion" dali su razne ideje, mišljenja, a neki od njih su pokušavali da govore u ime nekakvog "internacionalizma" i onim "umjetnost je umjetnost". Mnogi Kosovari su sa ironijom gledali ovu raspravu i naposlijetku su iznijeli svoja reagovanja na društvenim mrežama.

Pandi Laqo, još jednom je izgrđen i omražen od strane javnih ličnosti, prostih ljudi, i dr.

Među onima koji su pisali na njihovom profilu na "Facebook-u" o ovom pitanju, koja je postalo aktuelnije od mnogih drugih, bila je i kosovska poslanica (porijeklom iz Albanije) Alma Lama. Ona je u svojoj reakciji Zdravka Čolića nazvala "demode" a raspravu na "Klan TV" - "kulminaciju gluposti".

Na svojim profilima na društvenim mrežama pisali su još neki političari, glumci i pjevači.

Vesa Luma (Tiranska nevjesta) je potpuno u javnost izašla sa idejom da se protivi da jedan Srbin pjeva u sred Tirane. Pjevačica je spomenula rane Kosova, koje su još uvijek otvorene.

"Organizatori  trebaju tražiti izvinjenje", rekla je Vesa aludirajući na Pandi Laqa.