Pocijepane farmerke ili “Ripped jeans” trend izdržao je test vremena, prolazeći kroz problematične 80. i 90. godine do danas.

Vjerovali ili ne, ovaj trend vremenom postaje sve bolji. Ove godine kežual pocijepani komadi teksasa kombinuju se sa elegantnim odjevnim komadima.
Umjesto buntovne grunge atmosfere 90-ih, ova godina je uz pocijepani teksas senzualna i zavodljiva.  Pocijepani teksas nije samo svoje mjesto našao na farmerkama ove godine. Ne plašite se da probate ripped teksas jaknu ili seksi šorts.
Za smjele dame predlažemo crnu mini haljinu u kombinaciji sa pocijepanom teksas jaknom.  Završite svoj izgled sa visokim potpeticama otvorenih prstiju koje su ukrašene nitnama i dobijate savršenu kombinaciju.
Ako je vaš izbor kežual stil uz pocijepani teksas, onda su majica i blejzer najbolje rješenje. Prilikom kupovine pocijepanih pantalona, odlučite koliko kože želite da pokažete.  Odaberite proreze na specifičnim lokacijama koje izgledaju jako seksi, kao što je prorez preko koljena ili na butini.
Ako ste novajlija u ovom trendu, preporučujemo da ovog proljeća odaberete ležerne dječačke farmerke.  Iako one nisu uske i ne ističu vaše obline, one će se na vrlo seksi način “objesiti” preko vaših kukova, dok će pocijepani djelovi dati prevagu šik izgledu.
Ovdje vam predlažemo kako vi sami možete poderati farmerice da ne kupujete nove.