Očajni roditelji traže pomoć

Wyatt Scott, beba stara devet mjeseci, ne može otvoriti usta.

Dječak je rođen s rijetkom bolešću kongenitalni trizmus, urođenim grčem donje vilice i tri mjeseca nakon poroda morao je provesti u bolnici. Ali ljekarima je dječakovo stanje i dalje zagonetka jer Wyatt ne može otvoriti usta, a za to ne postoji nikakav očiti razlog.
- Moguće je da se radi o problemu s mišićima – kaže otorinolaringolog J. P. Vaccani. Kako bi to otkrili ljekari bi dječaka trebali uspavati i napraviti biopsiju mišića, ali anesteziolozi nisu to još spremni uraditi jer neće moći kontrolirati njegove disajne puteve ako mu ne mogu otvoriti usta.
Očajni roditelji pokrenuli su internet stranicu Whats Wrong With Wyatt (Šta nije u redu s Wyattom) jer se nadaju da će možda neko u svijetu prepoznati bolest koju njihov sin ima i pomoći mu da ozdravi.
- Imamo problema pri hranjenju, a jednom su ga ljekari morali i oživljavati. Wyatt je povratio, počeo plakati i gušiti se. Izgubio je svijest – priča njegova majka Amy Miville. Kaže da je njihov sin inače zdravo dijete, ali ona i suprug žele znati hoće li ikada moći normalno jesti i gutati kao i sva ostala djeca, piše Daily Mail.