Nevjerovatno

SAD: Blizanci su sa sestrom (1) bili u autu kad je lopov ušao i dao gas. Jedan ga je udarao gumenom zmijom, a drugi rukama po glavi i licu. Brzo ih je pustio da izađu

Sedmogodišnji blizanci iz San Antonija u Teksasu, Luis i Lucias Lozada, uspjeli su u gotovo nemogućem. Tukli su svog otmičara sve dok ih nije pustio.
Naime, njih dvoje su sjedili u autu zajedno sa svojom jednogodišnjom sestrom i čekali roditelje. Trebali su ići u crkvu.  Majka je stajala nekoliko metara dalje od auta dok je čekala supruga da donese flašicu za bebu.
Tada je lopov upao u auto i dao gas. Međutim, jedan od blizanaca počeo ga je udarati gumenom igračkom u obliku zmije, a drugi ga je udarao rukama po licu. Nisu stali s nasiljem sve dok lopov nije zaustavio auto. Kad je stao, dječaci su uzeli svoju sestru i izašli iz auta.
- Lucija je vidjela tog čovjeka prije nego što je uzeo automobil. Prepoznala ga je jer ga viđa po susjedstvu i čak mu je mahnula. Ali, prije nego što je mogla bilo što učiniti, on je ušao u automobil i pobjegao s djecom – rekla je baka hrabre djece Herminija Segovija za ABC News.
Majka je odmah nazvala policiju da traže nestali ‘Nissan’, ali niti deset minuta nakon njenog očajničkog poziva dječaci su već natjerali otmičara da stane i da ih pusti.
- Dječaci su mi rekli da ih razbojnik nije planirao oteti već je samo htio auto, i čak se rukovao sa njima i dopustio im da zadrže svoje tablet računalo – rekla je baka Herminija.
Dječaci se javili djevojčici jer ne pričaju s nepoznatim ljudima
Nakon što ih je pustio, dječaci su sa svojom sestricom, prišli nekoj djevojčici i ispričali joj što se dogodilo. Djevojčica je brzo otišla do svojih roditelja koji su pozvali policiju. Dječaci se nisu javljali odraslima, jer su naučeni da ne pričaju sa nepoznatim ljudima.
Iako je lopov još uvijek na slobodi, policija vjeruje da će ga ubrzo naći jer je često bio u tom dijelu grada i mnogi su ga prepoznali.