Rutinska intervencija pretvorila se u vatreni obračun

Policajac je pogođen u stomak, čime je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Stanje nakon operacije mu je stabilizovano, ali još uvijek neizvjesno i pod stalnim je nadzorom ljekara...

Policajac I. M. (25) i građanin S. I. (58) iz Vučitrna ranjeni su jučer oko 12.30 sati, prilikom rutinske intervencije novosadske policije u Ulici Bogdana Popovića u novosadskom naselju Adice. Obojica su trenutno u Kliničkom centru Vojvodine.

"Policajac je pogođen u stomak, čime je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Stanje nakon operacije mu je stabilizovano, ali još uvijek neizvjesno i pod stalnim je nadzorom ljekara u intenzivnoj jedinici Urgentnog centra. Ranjeni muškarac je i dalje na dijagnostici", kažu u KCV-u.

Kako nezvanično saznaje Blic, do okršaja je došlo kada je policija stigla na adresu po pozivu ukućanina zbog problema koje je imao sa podstanarkom i zbog nasilja u porodici.

Patrolu je dočekala žena koja je policajcima objašnjavala šta se dogodilo, a onda je nasilni ukućanin zapucao. Tada je jedan policajac ranjen, a drugi je uzvratio vatru i ranio napadača.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović izjavio je u Novom Sadu da je policajac Ivan Mičić (25), koji je jučer ranjen prilikom intervencije stabilno, ali u izuzetno teškom stanju, kao i da mu je život još u opasnosti.

Govoreći o događaju koji se zbio jučer oko 12.15 sati, Božović je objasnio da je prilikom te akcije došlo do razmjene vatre sa počiniocem tog teškog krivičnog djela, napada na policajca u vršenju službene dužnosti.

On je dodao da je riječ o Albancu S.I. (58), koji je na osnovu putne isprave Republike Kosovo ušao na teritoriju Srbije i koji je posjedovao inostranu vozačku dozvolu kao i vozilo.

Razgovor je obavljen i sa drugim osobama koje su se nalazile na licu mjesta prilikom tog tragičnog događaja u novosadskom naselju Adice.